Veszprém-Balaton régiós zenekarok a "MusicMobil" első turnéján

2023. 06. 11.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jön létre a Music Fashion kiadó legújabb projektje, a MusicMobil névre keresztelt zenei tehetségkutató, kislemez készítési lehetőséggel kiegészítve.. A műfaji kötöttség nélküli mozgó kisbuszon Veszprém-Balaton régiós kötődésű, feltörekvő zenekarok kapnak lehetőséget arra, hogy maradandó zenei élményt okozzanak az utca emberei számára. 


A MusicMobil első turnéján az alábbi fiatal, freltörekvő zenekarok bizonyítják rátermettségüket.


1.) 2020 tavaszán alakult pop-rock formáció, az „Anyu, ez hangos” zenekar (Potyka Tamás- ének, Siffel István - gitár, Bozsóki Márk - basszusgitár, Józsa Marcell - billentyű, Domokos Miklós - dob),     
2.) a rock, valamint a népi motívumokat pszichedelikussággal ötvöző „Fuzzinga” zenekar (Perényi Gellért - ének, gitár , Csicsics Gergő – dob, Toldy Attila – gitár, Suszter Márk – basszusgitár),     
3.) a más-más zenei szcénából érkező tagokból 2021 tavaszán verbuválódott „Doggy Afuera” zenekar (Váczi Violetta „Via” – ének, Kovács Tamás – gitár, Koncz Róbert László „Rezi” – basszusgitár, Magvasi Bence – dob)    
4.) valamint a stíluskavalkádot jelentő, ellentmondásos dalokból építkező „Gorg&Benzol” zenei formáció.

A kiválasztott csapatok MusicMobil koncertjeit rögzítik, amellyel egy online versenyen is megmérettetnek. A legtöbb közönségszavazatot és a szakmai zsűri elismerését begyűjtő produkció egy egynapos stúdiózást a Studio Einz-ben, és az ott felvett anyag kislemezes megjelenését kapja meg nyereményként a kiadó jóvoltából.

A szervezők a MusicMobilozás után sem unatkoznak, hiszen júniusban olyan intézmények növendékeinek tartanak hangszeres bemutatókat mint a Tatay Sándor Általános Iskola (Badacsonytomaj), a Nivegy-völgyi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Balatoncsicsó), a Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Malomvölgy Tagintézménye (Felsőörs), a Nagyesztergári Ányos Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, valamint a Nyirádi Erzsébet Királyné Általános Iskola. A rendhagyó énekórákon a gyerekek interaktívan, kötetlen hangulatban ismerkedhetnek meg a hangszerekkel, a zenészekkel.     

A Music Mobil előtörténete, avagy a JazzMobil:    
Egy vakációd során olasz városokban sétálgatsz, majd teljesen „véletlenül” belefutsz egy utazó járműbe, amelyen élőben zenélnek tehetségek. Az alapötlet annyira megtetszik, hogy elhatározod, itthon is meghonosítod. Pontosan ezt történt a Music Fashion kiadó két motorjával, akik 2016-ban elindították a JazzMobil projektet. Az első évben Budapesten, később pedig már vidéki városokban, valamint Rómában és Stuttgartban is hódítóútjára kelt a zenélő jármű, amelyre kifejezetten minőségi, ugyanakkor laza, könnyed, szórakoztató jazz muzsikát játszó, profi zenészeket verbuváltak össze.   



Anyu ez hangos – Két perc    
    

Fuzzinga - Bakonyi Táncok    

 

Doggy Afuera - Hear Me

 


Gorg & Benzol - Jóképű srác gitárral       

   
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 29.
Május 23-a és 28-a között turnézik a Djabe Chieli Minucci amerikai gitárossal, aki olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Celine Dion, Lou Reed és Jennifer Lopez. Új Djabe album is jön.
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink