Új klippel búcsuzik basszusgitárosától a Hooligans zenekar

2022. 01. 24.

Csaknem tizenöt évnyi közös munka után, december közepén távozott a Hooligansből a zenekar basszusgitárosa. Késmárki Zsolt kilépéséről a bandatagok a közösségi oldalukon tájékoztatták a közönségüket, hangsúlyozva, hogy elválásuk után is megmarad a barátság közöttük. Zenésztársuktól, aki második gyermekének születését várva most elsősorban az apai teendőire koncentrál, az Elindul a lejtő című dalukhoz forgatott videóklippel búcsúzott a csapat.

Késmárki Zsolt 2007-ben csatlakozott a Hooliganshez, és hamar beilleszkedett a bandába. Ördög Tibor Csipával, Kiss Endivel, Tóth Tiborral – az elmúlt tizenöt évben– hét stúdiólemezt, két best of albumot és egy koncertlemezt készítettek együtt; az országos turnék mellett telt ház előtt játszottak többek közt a Syma Csarnokban, a Kongresszusi Központban, a Papp László Budapest Sportarénában.

A jelenlegi felállás utolsó klipje a tagcsere bejelentése napján debütált. A videó az Elindul a lejtő című dalhoz készült, amely a Hooligans 2021-es, Zártosztály című albumán szerepel. Késmárki Zsolt ezzel köszön el a közönségtől, a zenészek pedig ezzel búcsúznak egymástól.

Itt tekinthető meg az új klip:

Az év eleji koncertszünet alatt a zenekar folyamatosan azon dolgozott, hogy megtalálják az utódot. Ahogy azt korábban elmondták, nem szimplán egy jó basszusgitárost keresnek, hanem olyasvalakit, aki a zenei kvalitások mellett barátilag és emberileg is megállja a helyét közöttük. Az elmúlt hetekben több jelöltet is meghallgattak, mostanra pedig sikerült is kiválasztaniuk az új tagot: vasárnap este a közösségi felületeiken jelentették be, hogy Romanek Gergő személyében megtalálták a Hooligans új basszusgitárosát, akivel személyesen közölték a döntésüket. 

Romanek Gergő már igen korán kapcsolatba került a zenével: édesapja hangszerkészítő, ő maga pedig 7 éves kora óta pengeti a húrokat. A testvéreivel közösen alapított Romanek Airlines mellett játszott a Mamazonas, Acid DC és Intim Torna Illegál zenekarokban, a hétköznapjaiban pedig magyar nyelv és irodalom tanár. 

A bejelentésről készült videót itt találjátok:

A Hooligans új tagja február 11-én Veszprémben debütál a csapattal, majd rögtön másnap a budapesti Barba Negrában, február 26-án Kiskunfélegyházán, március 4-én Sopronban, március 5-én pedig Győrben láthatja a közönség a vadonatúj felállásban a zenekart.

feb. 11. - Veszprém, Expresszó
feb. 12. - Budapest, Barba Negra
feb. 26. - Kiskunfélegyháza, Rocktár
márc. 4. - Sopron, Hangár, Music Garden
márc. 5. - Győr, Bridge Klub

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink