Temesi Blanka – "Tiltakozom a saját születésem ellen!"

2021. 11. 28.

Régen élt a rockzenében a meggyőződés, miszerint aki több, mint 30 éves, az ellenség. Ma a tinédzserek sztárjai is többnyire harmincon túl vannak. Temesi Blanka egy igazi tinédzser, aki mindent úgy csinál, ahogy ma illik.

Nem szomorkodik azon, hogy nincs zenekara, amely sok munkával meghangszereli a dalait, aztán elkezd koncertlehetőségeket keresni, hogy megmutatkozzon és rajongókat szerezzen. E helyett egy ukulelével, gitárral vagy zongorával kíséri magát és a mai platformokon: Instagramon és TikTokon adja elő őket. Még gyerekként kezdte, feldolgozásokkal, aztán jöttek a saját dalok.

A következő lépéshez Lovasi András segítette. Az Index értesülése szerint:


„Tizennégy együttest segít Lovasi András Kossuth-díjas magyar zenész, a Kiscsillag frontembere. A zenész a pályakezdő zenekarok stúdiófelvételeit finanszírozza abból az egymillió forintból, amit a csapata raktárkoncertjéért kapott. A felvételek Lovasi saját stúdiójában, az LA Gardensben készülnek. A lehetőségre pályázat útján lehetett jelentkezni, amelyre 376 hanganyag érkezett be. A pályázatok feldolgozása másfél hónapig tartott. A zsűri végül úgy döntött, hogy tizennégy előadónak biztosít stúdióidőt.
A fő szempont a szellemes-érdekes hanganyagok kiválasztása mellett az volt, hogy olyanok kapjanak stúdiózási lehetőséget, akiknek ebben még nincs tapasztalatuk vagy erre még nem volt lehetőségük
 – mondta Lovasi András.

Blanka volt az egyik nyerő. Négy, önálló szerzeményét vehette fel a pécsi stúdióban. A dalok kislemez formájában jelentek meg, ITT belehallgathatsz és letöltheted őket CD minőségben.

Azóta Blanka töretlenül dolgozik. Augusztusban megjelent egy Elefánt feldolgozása és most egy saját dallal rukkolt elő, melynek címe Értéktelenek Klubja.


A generációs problémának elég nagy részét képezem.
Tiltakozom minden lélegzetemmel a saját születésem ellen,
Nem baj, nem kell aggódni értem, csak azt nem értem, te miért nem érzed,
Amivel én folyton szenvedek. Nem számít más, csak az alakzatok.
Nem fogyok el, hidd el, majd eszem, amikor akarok.
Értéktelenek klubja, állunk össze egy nagy csapatba.
Csatlakozzatok ti is, céltalanok,
 Nem játszom meg magam, ilyen vagyok.

Hát így.
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink