Szesztay Dávid zenész-dalszerző első önálló szólóestje

2022. 04. 20.

A Kiscsillagból és a Santa Diverből ismert multiinstrumentalista most megmutatja, mire képes egyedül. 

Szesztay Dávid zenész-dalszerző, első önálló szólóestjét fogja bemutatni április 22-én az Esernyős Kulturális Központban, Óbudán.

"Eddig elkerült ez az egyszálgitáros, egészen csendes műfaj. Amúgy sem voltam soha az a tábortűznél gitározós típus, de miután két éve elvállaltam pár duó koncertet Fenyvesi Marci gitárossal, bennem maradt, hogy talán kipróbálhatnám, hogy milyen volna egyedül is előadni ezeket a dalokat. Pont egy éve esett meg ez először, akkor is az Esernyősben, és kicsit még engem is meglepett, hogy milyen jól működött a dolog. Szerintem érdekes lehet azok számára is, akik ismerik a stúdió felvételeket, mert így hallhatják az egyébként elég színesen és gazdagon hangszerelt dalok "csontváz verzióit", amikből én is kiindultam annak idején a lemezfelvételek során. Az is bebizonyosodott, hogy annak ellenére, hogy nem tipikusan könnyen elgitározható, akkordozós dalokról van szó, kifejezetten szépen hatnak ilyen előadásmódban is."

Az est extra különlegessége, hogy Dávid eljátsza majd pár egészen új szerzeményét is. Az eseménynek az "Idebenn a csend" címet adta, ami egy apró szövegrész a Gyertyaláng című dalából, amely klipjének megjelenéséről mi is beszámoltunk pár hónapja. 

Gyertyaláng klip: https://www.youtube.com/watch?v=SIbQA9YOGUk
Facebook esemény: https://fb.me/e/2XOxgcHlZ
Facebook oldal: https://www.facebook.com/SzesztayDAVIDofficial/
Honlap: https://szesztaydavid.com/

Itt hallgathatod meg a vele készült interjúnkat:

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink