Sugarloaf - Nászinduló

2024. 02. 05.

A Sugarloaf zenekar 1995 májusában alakult, a kezdetben 5 fiúból álló rockzenekar első, kétszámos demója rákerült az Underground Rock válogatásra, mely nemcsak Magyarországon jelent meg, hanem más európai országokban is. Nem egészen három év múlva klipjeit már több külföldi zenecsatorna játszotta, és 2000 márciusában megjelent Manga című nagylemezét a cannes-i MIDEM fesztiválon mutatta be nagy sikerrel. 2002 szeptemberében az énekes Somlyai Péter Pepe családi okok miatt elhagyta a csapatot, akit Kövér Erika (Era) váltott.

2003-as, Nő a baj! című albumuk dalai – Hunny Bunny, Vadvirág, Bárcsak lennék férfi – hónapokig uralták a listákat. Ezekben az években nem mellesleg többszörös Viva Comet- és Aranyzsiráf-jelöltek lettek, budapesti koncertjéhez az angol Placebo őket választotta vendégzenekarának, s mindeközben a TV2 könnyűzenei sztárvetélkedőjébe, a Dalnokok ligája döntőjébe is bejutottak a Nox, a Hooligans és Szikora Róbert társaságában. 2005 decemberében Era a siker ellenére távozott a csapatból. Őt a Megasztár 1. szériájából ismert Dér Heni váltotta.

A 2006-os NEON-on hatalmas szakmai sikereket ér el, köszönhetően az olyan nótáknak, mint a Hajnalig még van idő, a Fogd a két kezem, a Szingli lány és a Barbie. Ezen az albumon már az első Megasztár-vetélkedő döntőjében szerepelt Dér Heni énekel. 2008-ban jelent meg a zenekar első koncert DVD-je Stereo címmel, ami több elismerést is kap színvonalas megjelenése miatt.