Rokkka - Zengő kékség (Nagy László és Szécsi Margit megzenésített versei)

2021. 07. 25.

A Rokkka zenekar autentikus népzenével és világzenével ötvözi a magyar irodalom alkotásait, keresve a műfajok közötti átjárhatóságot, érzékenyen harmonizálva és bátran újrahangszerelve a zene és költészet keresztmetszeteit. 
A Rokkka zenekar célja a kapcsolat keresés az autentikus népzene és a modern "könnyűzenei műfajok között mind dallam világban, harmóniákban, mind tartalmi szempontból. Ezáltal feszegetni ezen műfajok határait. 
A napokban jelent meg a Dalok.hu terjesztésében a Zengő kékség című albumuk, amely Nagy László és Szécsi Margit megzenésített verseit tartalmazza. ITT tudod letölteni. ITT pedig az elérhetősége más platformokon.

A lemezbemutatót Iszkázon, Nagy László szülőházának udvarán, a költő születésnapjának ünneplésén tartották. 
Benedek Krisztina, a zenekar énekesnője ezt mesélte Nagy László: Ősszel c. verse feldolgozásáról.

"Ennél a versnél rögtön éreztem egy súlyos belső dobogást, a dallamra fűzött betűk olyan szabályosan vonultak és gyarapodtak szavakká, mintha letűnt idők kötelező majálisain menetelnénk. Azonnal rögzíteni kellett, mert elsőre ez a verzió született, ami a felvételen is hallható. Minden zenésztársam egy szempillantás alatt csatlakozott hozzám, együtt mentünk a Fényes szelek ifjaival, Nagy Lászlóval és a többiekkel...: "Serényedem egyre, így vagyok erős, csak gyümölcsözésben lehetek én hős, olyan fa, mely bírja, ha a jég ömöl, az én szelid szívem nem fél semmitől." ...Szelíden ritmizálva, zenével mantrázva, hogy bennünk is van erő és tenniakarás. 
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 08. 24.
Az „Anxious” Keck Mária flamenco táncos/énekes és Jaxhe kolumbiai zeneszerző művészi találkozásából jött létre. A sok nemzetiségű részvevő gárda maradandót alkotott, zenében és látványban egyaránt.
2021. 10. 18.
A „NoPiPiNoPie” májusban debütált egy újragondolt gyermekdallal az “ABC 2021”-el. Most megjelent második daluk is.
2021. 10. 12.
A Curtis-diszkográfia hamarosan egy vadonatúj EP-vel gyarapodik: a népszerű rapper egy igazán ütős gengszterközegben használatos kifejezésre, a ’Spíler’-re keresztelte az érkező korongot.
2021. 10. 06.
Megjelent Szabadi Andrea, a Kaan Luum zenekar egyik alapítója, énekes és handpan művész nyolc darabból álló meditációs lemez kollekciója.
2021. 10. 05.
A lemezről bővebben is mesél Ricsipí és Qka MC október 14-én a B32 Galéria és Kultúrtérben, ahol az albumot meghallgathatja a közönség a két rapperrel.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink