Red One House - Elveszett idő

2021. 12. 13.

A napokban adta ki negyedik kislemezét az utcazene fesztiválok közönség díjas hokum blues-rock bandája, a Red One House. Az Elveszett idő címmel megjelent hanglemez ismét egy zeneileg színes blues-rock album, viszont a mondanivalóját tekintve most az elgondolkodtató, érzelmes szövegek kerültek inkább előtérbe, a zenekartól eddig megszokott szórakoztató témáktól eltérően. Az alábbiakban a veresegyházi formáció gitárosa, Pál Zoltán Márk mutatja be a négyszámos lemezt. 

Az együttes eddig megjelent hanganyagai, így az Elveszett idő is egy konkrét témát jár körül, mégpedig a szerelmet. A dalok ezt a két ember közötti érzelmi köteléket, minden egyes szerzeményben különböző élethelyzetekben villantja fel. Mivel a számok történetileg egymásra épülnek, így a végén egy emberi sors tárul elénk, ami akár a sajátunk is lehetne. 

A Mindig várok rád a lemez nyitódala, amely egy beteljesületlen, plátói kapcsolatot jelenít meg. Sokan vágyódnak éveken keresztül a nagy Ő után, mutatják őszinte, kendőzetlen érzelmeiket felé, de ennek ellenére szerelmünk viszonzatlan marad. Nem maradt más, csak a remény!  Zenei stílusát tekintve gitárcentrikus blues-rock ballada, ahol még a szólógitár is szó szerint sír.
A következő nóta, a Csak a mának élj, ami arról szól, hogy ne feledkezzünk bele ebbe a reményvesztett állapotba, hanem kezdjük el élni, élvezzük az életet. Legyünk nyitottak a világra, és a végén úgyis megtaláljuk a boldogságot. Ami a hangzást illeti, a dal a southern rock stílusjegyeit hordozza, karakteres riff és bluesos slideok ötvözete. Érdekessége, hogy a zenekar videóblog sorozatából (#Hangszermustra) már megismert szivardobozgitár is hallható a számban.

A harmadik szerzemény, a Tévedtem egy elhidegült, kiüresedett szerelemről szól, ahol tova tűntek a lángoló érzések, csak maga a szeretet maradt. Itt már megjelenik a boldogság máshol keresése, amely egyenes út a megcsaláshoz, és végül a szakításhoz. A nóta stílusa könnyed, dallamos pop-rock dal funky elemekkel, szövegeléssel és slágeres refrénnel vegyítve. 
Az Elveszett idő a lemez utolsó, egyben címadó száma, ahol ismét borongós, lehangolt lelkiállapotba kerülünk.  Vágyakozva tekintünk a múltba, a régi szerelmünket szeretnénk visszakapni, de az élet elválasztotta tőlünk, és Ő már más oldalán találta meg a boldogságot. Ebben a lírikus hangvételű dalban a 12 húros akusztikus gitár mellett hegedű és cselló is helyet kapott.

Zenekari tagok:
Vida Kriszta – ének
Meleg Dezső – gitár
Pál Zoltán Márk – gitár
Richter „Sördög” Tibor – basszusgitár
Héjja Balázs – dob

Az albumot ITT tudod letölteni.

 

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink