Rák Béla Combo - kelet-európai, népies elemek és jazz

2021. 08. 17.

Rák Béla Gyula, okleveles gitárművész - tanár. A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola elvégzése után - ahol gitártanár - kamaraművészi diplomát szerzett - a bécsi Zeneakadémia, az Universität für Musik und darstellende Kunst Wien koncertosztályán diplomázott és a Magister Artium akadémiai fokozatot kapta tanulmányai befejeztével. Artisjus díjas zenész. 

A Rák Béla Combo keveri a kelet-európai, népies elemeket a nyugati, jazzes és a kortárs, modern hangzásokkal. 
A 2020 decemberében kiadott Land of Mystery című EP-je minden dalát Rák Béla írta, hangszerelte és játszotta fel. A házi stúdiójában zajlott a felvétel és az utómunkálatok (keverés, master) is.

Nemrég pedig megjelent a még 2007-ben, a Coda Stúdióban, Schmidt Zoltán vezetésével felvett, Kaleidoscope című lemeze is. A dalokat egyben, élőben, három nap alatt vette fel a Rák Béla Combo. Tagok: id. Rák Béla - gitár, Gelley Kristóf - basszusgitár és jómagam, ifj. Rák Béla - gitár (szóló).
A szerző így mesél a lemez létrejöttéről:

„2007-ben a Duna Tv rögzítette az egyik koncertünket, amit aztán évekig, havonta le is adott éjszakánként. Ennek következtében behívtak a Mentor, Magyar Csillagok című műsorukba, ahol Magyar Csillagok díjat kaptam. Adás közben hívott fel a kiadó, a műsorban megadott számon, hogy szeretné kiadni a lemezünket, csináljuk meg az anyagot amilyen gyorsan csak tudjuk, mert éppen határidő van! Aztán mindig valami ürüggyel tolta arrébb az időpontot... Akkor, több mint fél év után, visszakértem tőle a mastert, mivel már többször is voltam nála, beszéltünk telefonon stb. és nem történt semmi. Idén arra gondoltam, hogy a Dalok.hu-n megjelentetem ezt a régi-új CD-t.
 

A Combo anyagáit ITT tudod letölteni.

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 08. 24.
Az „Anxious” Keck Mária flamenco táncos/énekes és Jaxhe kolumbiai zeneszerző művészi találkozásából jött létre. A sok nemzetiségű részvevő gárda maradandót alkotott, zenében és látványban egyaránt.
2021. 10. 18.
A „NoPiPiNoPie” májusban debütált egy újragondolt gyermekdallal az “ABC 2021”-el. Most megjelent második daluk is.
2021. 10. 12.
A Curtis-diszkográfia hamarosan egy vadonatúj EP-vel gyarapodik: a népszerű rapper egy igazán ütős gengszterközegben használatos kifejezésre, a ’Spíler’-re keresztelte az érkező korongot.
2021. 10. 06.
Megjelent Szabadi Andrea, a Kaan Luum zenekar egyik alapítója, énekes és handpan művész nyolc darabból álló meditációs lemez kollekciója.
2021. 10. 05.
A lemezről bővebben is mesél Ricsipí és Qka MC október 14-én a B32 Galéria és Kultúrtérben, ahol az albumot meghallgathatja a közönség a két rapperrel.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink