New Questions, Old Answers - Tálas Áron Trio

2023. 07. 08.

„Sokáig szerettem volna jól zongorázni, ma már csak jó dalokat akarok írni. Fontos az is, hogy pontosabbak legyenek a ritmusok, vagy jobban tudjak játszani tizenötben, de a legfontosabb, hogy sikerüljön emlékezeteset írni." - Tálas Áron

Tálas Áron zongorista, dobos, sőt ha kell, énekes és basszusgitáros egy személyben. Érzelmes, áradó líraiságtól sem mentes komponista, akinek jól állnak a könnyűzenére hajazó, táncolható ütemek és az elektronikus hangszínek, de aki időről időre népzenei elemeket, klasszikus zenei inspirációkat vagy rockzenei idézeteket is belecsempész szerzeményeibe. Új albuma mintha egyesítené a BMC Recordsnál megjelent első, Little Beggar című triólemezének, illetve két szólóalbumának jegyeit: groove-os témák és dalszerű kompozíciók kerülnek egymás mellé. 
Az elődöktől nem is próbálja függetleníteni magát: Brian Blade, Roy Hargrove, Joshua Redman, Brad Mehldau, Red Hot Chilli Peppers, Erik Satie, kárpát-medencei dallamok – ez a felsorolás csak a felszíne annak a feneketlen kútnak, amelyből Tálas inspirációt merít. 

ELŐADÓK
Tálas Áron - zongora
Tóth István - nagybőgő
Csízi László – dob

Az albumot ITT tudod letölteni, veszteségmentes minőségben is.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink