Nagy János Yancha „Világzenei és Improvizációs Tábort” és „I. Billentyű Mágia Tábor tábort” szervez Budapesten

2021. 06. 27.

Idén először kerül megrendezésra augusztus 23-a és 28-a között a Billentyű Mágia Tábor. A program elsősorban, ahogy a neve is utal rá, a zongoristáknak, billentyűsöknek szól, mindazoknak, akiket érdekel az improvizáció, a jazz. . A tábor azokat az érdeklődőket várja, akik már elkezdtek, akár kezdő szinten is, ismerkedni a jazz műfajával. Itt lesz szó blues játékról, latin zenéről Révész Richárddal, fusióról Szebeni Dániellel és szabad improvizáció Gelléri András zeneszerzővel.

Ezt a tábort bátran ajánlom haladóknak, tanároknak is. Ennek az egészen különlegesnek mondható kezdeményezésnek a foglalkozásai, amolyan bejárós napközis tábor jelleggel, minden nap 10.30-16-30 közötti egész napos elfoglatságot jelentenek az elszánt résztvevők számára. Helyszín a Budapest Jazz Club. Mindennap délelőtt egy közös billentyű kurzus, Nagy János Yancha (European Mantra, FSCO) vezetésével, délutánonként pedig mindazt, amiről szó volt, amit zongorán játszottunk, egy állandó ritmus szekcióval kipróbáljuk. Három kíváló zongorista, zeneszerző is tart előadást, Szebényi Dániel, Révész Richárd és Gelléri András.

A részvételi díj tartalmazza a kurzusokat és két koncertet, melyet egy-egy este játszik Szebényi Dániel és Révész Richárd együttese. 

Jelentkezés és bővebb információ: www.amzam.net

Világzenei és improvizációs tábor:

Nagy János Yancha álmainak és elképzeléseinek megfelelően tervez és szervez a művész és csapata egy másik, egy hetes, egész napos zenei tábort, az Óbudai Népzenei Iskolában, július 8-14. között. Ez a „Világzenei és Improvizációs Tábor” nevet kapó egyedi kezdeményzés alapvetően a szabad improvizációról és a népzenéről szól. Innen közelítve keressik a szervező muzsikosok, tanárok és hallgatók közösen a kapcsolatot a műfajok között, sok-sok közös muzsikálással.

A program helyszínéül a csodálatos Óbudai Népzenei Iskolát választották a szervezői, ahol elképzeléseik szerint nyugodt körülmények közt, jól felszerelt hangszeres termekben zenélhetnek a résztvevők kedvükre, egy álló héten át. A program befejezéséül szolgáló zárókoncertnek, mint minden évben, a Budapest Jazz Club ad otthont. Ha tanulsz valamilyen hangszeren, ha tanultál régebben és szeretnél kötöttségek nélkül, kotta nélkül játszani, közösen alkotni, muzsikálni, itt a helyed! 

Dátum és helyszín
júl. 08. 9:00 – júl. 14. 20:00
Óbudai Népzenei Iskola, Budapest, Mókus u. 20, 1036 Hungary
Az eseményről
XII. Világzenei és Improvizációs Tábor
Helyszín: Óbudai Népzenei iskola

Tanárok:
Kéry Gábor - tábor vezető, gitár
Nagy János - művészeti vezető, zongora
Frey György - basszusgitár
Kézdy Luca - hegedű
Mózes Tamara - ének
Szerényi Béla - tekerő
Kertész Ákos - dob, ütőhangszerek
Savanya István - zenei előadások

A táborokat a NKA támogatja.

 


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink