Megjelent Szabadi Andrea handpan művész és Joga oktató összes meditációs albuma

2021. 10. 06.

A meditációs zene rajongói számára ismerősen cseng a Kaan Luum név, hisz mindkét korábban megjelent lemezük a Potala Mousse (2015), illetve a Vulkaan (2017) máig keresett felvételei a világzene on-line kínálatának. Azt viszont már jóval kevesebben tudják, hogy a napokban megjelent Szabadi Andrea, a Kaan Luum zenekar egyik alapítójának és handpan művészének egy olyan nyolc darabból álló meditációs lemez kollekciója a Dalok.hu virtuális polcain, mely dallamokat, rezgéseket előszeretettel használják hazánk joga stúdiói napi foglalkozásaik során. De ki is valójában ez a titokzatos művész?  

Szabadi Andrea egyike az első hazai női handpan művészeknek, rendszeresen kísér zenével különböző mozgásterápiákat, gyógyító és női köröket illetve jógaórákat. Gyönyörű játéka, angyali énekhangja a végtelenbe ringat. Számára a zene IMA, ünneplés: „Lépdelek tovább az úton, dalokat írok, amikor zenélek, tálcára rakom a szívem, az élet gyönyörű, az élet borzalmas, az élet csodálatos. Én pedig teszem egyik lábam a másik után.”

http://dalok.hu/zenekarok/kaan-luumA világon minden rezgés. A levegőben mechanikai hullámként terjedő rezgés a hang. A jógázás alatt élő zenei kíséret fogja a gyakorlásunkat megtámogatni. Nem csak a koncertélmény miatt fontos ez, hanem mert a hangok segítségével mélyebbre tudunk menni, biztonságban, megtartásban. Az élő zene szintén a jelen pillanathoz igazodik, Andi ezt a varázslatot hozza el nekünk. Az eredmény egy könnyedebb és mégis mélyebb gyakorlás, kevesebb kavargó gondolat, több jelenLÉT.

Handpan egy különleges új generációs, speciális fémötvözetből készült ütős hangszer, amit 2000-ben alkotott meg egy svájci házaspár. Lényegében két öblös acéledény van egymáshoz rögzítve, melynek az alsó részén kör alakú kivágás (GU) adja a basszus hangokat, a tetején a 8-12 „hang kör” pedig magát a skálát. Hangja nagyon éteri és varázslatos, ha szeretnél egy kis ízelítőt kapni Andi csodálatos zenei játékából, kattints ide:

Szabadi Andrea korábban eképp mesélt a zenéhez fűződő viszonyáról, azokról a feledhetetlen találkozásokról, élményekről, mely impulzusok jelentősen befolyásolták zenei pályafutása eddigi alakulását: „A jóga és a mozgás öröme mellett a másik nagy szerelmem a zene. Ez közösen létrehozva: IMA, Ünneplés. Óriási a teremtő ereje. Egy krízis utáni utazgatás élményei vezettek a zenéhez 2011-ben. Először gitározni és énekelni kezdtem, majd nem sokkal később a handpannel való 2. találkozásom végképp megállíthatatlanul elbűvölt. Nem hittem volna, hogy bármi komolyabb lesz ebből, hiszen azt gondoltam, hogy minden igazi zenész már gyerek kora óta tanul és nekem esélyem sincs. Akkoriban nem sokan játszottak még itthon ezen a hangszeren, most már kezd elterjedni. Végül próbáltam levetkőzni a korlátozó gátlásaim és elkezdtem egy OKJ-s zenész-képzést ének szakon, amit sikeresen be is fejeztem 2017-ben. Meghatározó volt számomra, amikor Murányi Norbival találkoztunk és közös zenei útra léptünk, így született meg a Kaan Luum és már 2 CD büszke szerzői vagyunk. Lépdelek tovább az úton, dalokat írok, amikor zenélek tálcára rakom a szívem, az élet gyönyörű, az élet borzalmas, az élet csodálatos. Én pedig teszem egyik lábam a másik után.” 


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 08. 24.
Az „Anxious” Keck Mária flamenco táncos/énekes és Jaxhe kolumbiai zeneszerző művészi találkozásából jött létre. A sok nemzetiségű részvevő gárda maradandót alkotott, zenében és látványban egyaránt.
2021. 10. 18.
A „NoPiPiNoPie” májusban debütált egy újragondolt gyermekdallal az “ABC 2021”-el. Most megjelent második daluk is.
2021. 10. 12.
A Curtis-diszkográfia hamarosan egy vadonatúj EP-vel gyarapodik: a népszerű rapper egy igazán ütős gengszterközegben használatos kifejezésre, a ’Spíler’-re keresztelte az érkező korongot.
2021. 10. 05.
A lemezről bővebben is mesél Ricsipí és Qka MC október 14-én a B32 Galéria és Kultúrtérben, ahol az albumot meghallgathatja a közönség a két rapperrel.
2021. 10. 05.
Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 12 kategóriában, valamint megtartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagy döntőjét is, amit a Lanou zenekar nyert meg. 
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink