Megjelent Soltész Rezső  első online albuma

2022. 06. 29.

Soltész Rezső most megjelent online albumán – ahogy az alcím is utal rá – közismert örökzöld dalokat szólaltat meg, melyek eredeti előadói – egy dal kivételével - mind „álló csillagok” a magyar zenei élet jelképes égboltján. A címadó 67-es út című dal (Csillagok) a Republic slágere. Az énekest a dal előadására a Kaposvárra vezető 67-es út zenélő szakasza ihlette - ami most új hangszelésben szólal meg az előadó első online formában megjelenő albumán. Az énekes ezzel a dallal Bódi László "Cipő" emlékét idézi és a Republic több mint 30 éves munkássága előtt tiszteleg. 

A „Csillagok” című online album dalai: 
1.    67-es út (Csillagok) / Bódi László – Republic 
2.    Egy szál harangvirág. / Ivanovichi – Szécsi 
3.    Válladon alszom el... / Wolf Péter lírai hangvételű, 2008 ban írt szerzeménye, Gerendás Péter szövegével. A dal Wolf Kati előadásában nagy sikert aratott.
4.    Nézd az élet jó oldalát / Eric Idle – Soltész Rezső / A Brian élete című kultikus film záródala, az előadó magyar szövegével, amit először tavaly hallhattunk Rezső előadásában.
5.    Minden jót Mónika / Ullmann Otto – G. Dénes György (Zsüti) Az örökzöld dalt Payer András vitte sikerre. 
6.    Volare /Domenico Modugno – Soltész Rezső.

A világhírű, több mint hetven éve született, San Remo-i fesztiválnyertes dal fergeteges hangszerelésben csendül fel Rezső, a dal eredeti tartalmát visszaidéző szövegével az online albumon. Az online album a dalok.hu oldalon meghallgatható illetve letölthető. 
http://dalok.hu/albumok/soltesz-rezso-csillagok

Soltész Rezső Csillagok című új albumának megjelenésével egyidőben a YouTube-on debütál az ikonikus dal új videóklipje is, melynek forgatási helyszíne stílusosan a 67-es „zenélő út” volt. 


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink