Kiegyensúlyozottabb és boldogabb, aki zenét tanul

2021. 11. 12.

Boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak és nyitottabbak azok az emberek, akik könnyűzenét tanulnak – derül ki az Öröm a Zene Nonprofit Kft., a Hangőr Egyesület és a Szent György Alapítvány nagyszabású közvélemény-kutatása során adott válaszokból.

A felmérésben 527 személy vett részt, az eredményekről a Mindenki zenéljen!- Könnyűzenei oktatási konferencián számoltak be a Budapest Music Centerben.

A kérdőívvel a magyarországi könnyűzenei tanulás és gyakorlás helyzetét, lehetőségeit kívánta felmérni a három szervezet. A kérdésekre 527 személy válaszolt, közülük olyanok, akik könnyűzenét tanítanak, tanulnak, tanulni fognak, tanultak- de már nem tanulnak, illetve zenészek. A válaszadók 70 százaléka férfi, 30 százaléka nő. Bodor-Eranus Eliza, a felmérést végző winwinwin Kutató és Tanácsadó Kft. ügyvezetője arról számolt be, hogy a könnyűzenét tanító személyeknek mindössze 11 százaléka nő.

A kutatásban arra is kíváncsiak voltak, hogy miért tanulnak az emberek zenét. A sokfajta választ négy kategóriára osztották: élményt okoz, közösséget épít, fejlődéssel jár, és egyszerűen csak szereti a zenét. Arra a kérdésre, hogy miért jó azoknak, akik tudnak könnyűzenét hangszeren játszani, 368 -féle válasz érkezett. A legtöbben azt írták, hogy a zenét tanuló emberek boldogabbak, felszabadultabbak, kiegyensúlyozottabbak, nyitottak és kreatívak.

A Hangőr Egyesület, az Öröm a Zene Nonprofit Kft. és a Szent György Közhasznú Nonprofit Alapítvány az eredmények alapján szeretné megvizsgálni az intézményes könnyűzenei oktatás lehetőségeit.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink