Július 9-én utcabállal emlékeznek Fábián Julira a Budapest Parkban

2023. 07. 07.

Fábián Juli nagy hatással volt a magyar jazz- és popzenére. Az énekesnő számos műfajban és formációban énekelt, különleges alt hangja és sajátos énektechnikája hamar ikonikussá tette a zenei életben. Július 9-én, Juli születésnapján ingyenes, regisztrációhoz kötött  programsorozattal készül a Budapest Park és az énekesnő nevét viselő Fábián Juli Emlékalapítvány közösen.

A maratoni programon már 16 órától várják az érdeklődőket utcazenészekkel, a Karzat Színház interaktív Vándor Vurstli produkciójával és egy 2 órás, rengeteg vendéget felvonultató Random Trip koncerttel. Utóbbin tényleg nagyon széles a paletta, és izgalmas zenei világok találkozásának lehetünk szem-és fültanúi, olyan fellépőkkel, mint Sena (Irie Maffia) - ének, Zentai Márk (Mörk) - ének, Péterffy Lili (Lele) - ének, Tóth Vera - ének, Saiid (Akkezdetphiai) - rap, MC KEMON (Irie Maffia) - rap, Delov Jávor - dob, DJ Q-Cee - lemezjátszó, beatbox, Mihály Borbély Music (Vujicsics) - szaxofon, Gábor Andor 'UFO' (Aranyakkord) - ütőhangszerek, Cséry Zoltán (Pápai Joci) - billentyű, Udvarhelyi Gábor - gitár és Bata István - basszusgitár.

A Budapest Park kezdeményezésére tavaly év végén a Soroksári út eléjük eső részét Fábián Juli térre nevezték át - többek közt ezt is ünneplik most egy olyan eseménnyel, amilyennek biztosan Juli is örülne. Erről Szepesi Mátyás zenész és a Fábián Juli Emlékalapítvány kuratóriumának elnöke a következőképp mesél:

A Budapest Parkkal közösen olyan megemlékezést tervezünk, ami a leghitelesebben idézi fel Julink vidámságát, “nyári természetét”: születésnapjára ingyenes utcabált szervezünk, egy hatalmas, vidám összejövetelt, amelynek a kötött program mellett ugyanolyan fontos része a kötetlen együttlét. Juli számára ugyanis a legértékesebb dolog a barátaival töltött idő volt - karrierje egy korai fesztivál-fellépését át is akarta rakatni másik napra, mert már elkezdte szervezni a szülinapi buliját. Így született meg a gondolat, hogy július 9-én idén utcabált rendezünk a róla elkeresztelt téren, Juli dalaival.”

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A Budapest Park weboldalán - és majd a helyszínen is - lehetőségünk van adományozni - ennek teljes egészével a Fábián Juli Emlékalapítványt támogathatjuk, mely olyan zenészeket és zeneipari háttérmunkásokat segít, akik hosszan tartó betegségük miatt nem tudnak dolgozni.

Az este tervezett menetrendje
16:00 - Kapunyitás
16:00 - Dobosok, táncosok, utcazenészek és Dj Izil biztosítja az igazi utcabál hangulatot
19:25 - Random Trip koncert 
21:15 - Dj Izil 

A pontos menetrend változhat, így a tervezetthez képest kisebb eltérések előfordulhatnak. A regisztráció során egyszerre maximum 4 db jegyet tudtok a kosárba helyezni, adományból (2000 Ft) pedig egyszerre maximum 10 db-ot. Rengeteg meglepetéssel és egy 2 órás Random Trip koncerttel tisztelgünk Juli emléke előtt.

Akik biztos ott lesznek:
 SENA (Irie Maffia) - ének
 Tóth Vera - ének
 Péterffy Lili (Lelle) - ének
 Zentai Márk (Mörk) - ének
 Saiid (Akkezdetphia) - rap
 MC KEMON (Irie Maffia) - rap
 Mihály Borbély Music (Vujicsics) - szaxofon
 Cséry Zoltán (Pápai Joci) - billentyű
 Udvarhelyi Gábor - gitár
 Bata István - basszusgitár
 Gábor Andor 'UFO' (Aranyakkord) - ütőhangszerek
 DJ Q-Cee - lemezjátszó, beatbox
 Delov Jávor - dob

Gyere el te is, legyünk együtt, mert örökké élnek azok, akikre emlékeznek.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink