Ismét lesz Roxiget Fesztivál 13 zenekar részvételével

2021. 08. 23.

Idén 17. alkalommal rendezik meg Szigetszentmiklóson a Roxigetet. A rockzenei tehetségkutató és fesztivál egy napja rengeteg élő zenét tartogat: augusztus 28-án 13 együttes lép fel, a fő attrakció pedig a Pannonia Allstars Ska Orchestra lesz. A belépés ingyenes. 

A Roxiget 2005-ben indul, és azóta a Csepel-szigeten már fogalommá vált az esemény, amely 2019-ben egy év kitérő után visszakerült eredeti helyszínére, Szigetszentmiklósra. A Városi Könyvtár és Közösségi Ház előtti parkolóban rendezik meg a Városbarát 2310 Egyesület és a VKKH közös szervezésében. A Roxiget egyrészt egy tehetségkutató verseny a Közép-Magyarországi régió induló rockzenekarainak, másrészt e térség rockzene rajongói számára egy közkedvelt ingyenes élőzenei rendezvény.

A tehetségkutató 12 óra 30 perckor indul, és nyolc zenekar, a Bad Acrobats, a Dirty Canvas, a GingerBear, a Light At Night , a Möbius , a Prove, a Space Wolk és a Stone Sober részvételével zajlik. 
A döntőbe jutott induló zenekarok versengése után a folytatásban a tavalyi győztes MUDI  zenél, majd helyi bandák következnek, a megújult Entropia, a Bravó Johnny és a Divina Machina. Főzenekarként  a PASO koncertezik.
A Roxiget tehetségkutatója az Öröm a Zene rendszerében zajlik, a Hangfoglaló Program támogatásával. A program létrejöttét helyi vállalkozók, zeneipari szponzorok, magánemberek, képviselők támogatása és önkéntesek munkája adja.


A Roxiget Facebook-eseménye:
https://www.facebook.com/events/486239309345772
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink