Igazi „zenei oxigén”: hatalmas együttműködői gárdával alkotott Pajor Tamás év végi dalt

2021. 12. 13.

„Szívbemarkoló, mégis reményt keltő líra egy nehéz időszakban” – így összegzi Pajor Tamás, művésznevén a Prédikátor legújabb, katartikus produkcióját, amely mellé a legnagyobb sztárok álltak. Garantált a dallamtapadás: íme a „Lélegző”.

A legendás dalszerző-előadót, egyben a meghatározó egykori Neurotic zenekar frontemberét 2019 óta Prédikátorként is ismerheti a hallgatóság: a Fonogram és Artisjus által díjazott, termékeny zenész ugyanis a könnyűzenében egyedülálló módon formálja transzcendens gondolatait leleményes mondatokká így tartva tükröt a közönségnek.

Pajor Tamás ezúttal egy lélekemelő metaforával összegzi az évet, amely nemcsak utal sokunk „zivataros” időszakára, de egyfajta feloldást is kiolvashatunk soraiból:

„A „Lélegző” egy dalba foglalt sóhajtás, egy égre néző vallomás, a bennünk élő gyermek hangja” – mondja az előadó. A libabőrt előidéző szerzeményt kiválóan tolmácsolják olyan további, elismert előadók mint a gyönyörű énekhanggal megáldott Király testvérek, Zséda kifinomult játékával, Kökény Attila, valamint Dobrády Ákos karakteres tónusaival.

A folyamatosan építkező, fülbemászó zenei alapért pedig Szentkirályi György felelt, akivel Tamás több projektjén is előszeretettel dolgozott már, hasonlóan ifj. Balogh Ferenchez, aki a felvétel produceri munkálatait jegyzi.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink