Girlhood – Kapunyitási pánik

2024. 08. 04.

A tizenéves generáció külseje változik pár évente, de a belső világa örök és változatlan. Itt vannak a legújabb szószólói, a Girlhood. A tavaly szilveszterkor alakult lány-zenekar máris a fiatalok kedvence lett.

„Csináld magad kis punkok vagyunk… Bármi jön, bármit írok, az inkább a lányoknak szól.” – meséltek a csajok egy interjúban a Petőfi TV-nek.

A „Lélekvesztő” című daluk kritizálja a XXI. századi alkalmi kapcsolatokat.

egyik ágyból a másikba át
másnap már nem gondolok rád
a fiatalság csak bolondság

lélekvesztő lejtő
bánat és bú felejtő
újabb fától nem látott erdő

néha-néha rámtalálnak
megszereznek, tovább állnak
talánok, majdnemek, alkalmi társak

A napokban megjelent „Kapunyitási pánik” címe önmagáért beszél.  

indulás, névsorolvasás szorongás - jelen
pánik - jelen életkedv - hiányzik biztos beteg.
10 évvel ezelőtt, orra estem egy buszmegállóban
múlt héten elfelejtettem a nevem miközben bemutatkoztam.

A dalokhoz társuló klipek olajat öntenek a tűzre. A dalok hangszerelése profi, ami egy sokat tudó producer jelenlétét feltételezi. Kell ennél több a világsikerhez?

A Girlhood eddig megjelent dalait ITT töltheted le.
 

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 10. 13.
Lehet jobb, mint amikor két ember szerelméből születik új zene? És ha ez a két ember két különböző kultúra gyermeke, még izgalmasabb az eredmény.
2024. 10. 08.
2019-ben hódították meg a magyar közönséget, tavaly a Budapest Arénában adtak telt házas koncertet, idén már - közkívánatra - az MVM Dome színpadára tér vissza a Gianluca Ginoble, Piero Barone és Ignazio Boschetto alkotta Il VOLO együttes.
2024. 09. 30.
A southern rock műfajban tevékenykedő Asphalt Horsemen új albummal jelentkezett.
2024. 09. 30.
Pár napja jelent meg a Sonic Bear Punch zenekar legújabb viedó klipje "Minden visszaszáll" címmel, de év végéig még várható újabb megjelenés.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink