Eleget sírtál - Élőlánc

2022. 08. 15.

Bemutatjuk a sokáig ért és idén startolt zenekart, amelynek a bemutatkozó albuma a Dalok.hu terjesztésében jelenik meg.

Az É-L-Ő-L-Á-N-C nevű formációt Nagy Tibor hozta létre és tartja életben, 2022 óta. A zenekaralapítást több tényező inspirálta. Ezek közül talán a legfontosabb az, hogy a magyar könnyűzenei közéletben 40 év várakozó figyelem után sem talált rá azokra a dallamokra, hangzásvilágra, amik folyamatosan benne motoszkáltak. Bár több együttesben játszott, zenei elképzelései kompromisszumokkal valósultak meg. Így kényszerült arra, hogy megírja, és lehetőség szerint rögzítse azt, amit más nem.

A következő, nem elhanyagolható tényező annak a természetes, de energikus énekstílusnak a hatása, amit Szabó Kitti tolmácsol, kiválóan illeszkedve az elképzelt hangzásvilágba, továbbá az, hogy gyerekeiben kiváló zenésztársakra lelt. Benke Márton a hangszerelésben alkot nagyot (amelyik számnak összetett és különleges a hangszerelése, ott ő az elkövető), Nagy Kata Kincső dalszerzéssel, énekkel, vokállal épít új színeket.

A zenekar híve a dallamközpontúságnak, a dalok közlésfunkciójának, a természetességnek. Utóbbit olykor kénytelen feladni már a felvételek során, amikor is a ritmusszekció, vagy néhány különleges hangszer digitális forrásból kerül az anyagba.

Az együttes bár folyamatosan dolgozik élő megszólalásán is, jelenleg anyagi és technikai vonatkozások hátráltatják, tehát a hangsúlyt az internetes megjelenésre, egyéb médiumokra fekteti. Ugyanakkor az É-L-Ő-L-Á-N-C, mint neve is sugallja, nyitott mind emberileg, mind zeneileg. Új tagok lendületet adhatnak az elképzelések megvalósulásának.

A zenekarvezető, Nagy Tibor gyerekként a tiszaburai nagyszülőknél a legyeket lövöldözte a disznóól oldalán, mostanában néha tanít, mert énektanár, olykor koporsók előtt duettezik a pappal, mert kántor, többnyire pedig papírokkal hadakozik, mert igazgatóhelyettes. Tehát, végül is: zenész.

A lemezt ITT tudod letölteni. 

ITT pedig eléred a streaming platformokon.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink