EJI hírek a legújabb nyitási szabályokról röviden, érthetően

2021. 04. 29.

4 millió beadott oltás után az alábbi jogszabályok lesznek érvényesek mindannyiunkra: Jegy megváltásával létszám korlátozás nélkül MEGTARTHATÓ:
-  színházi előadás,
 - komolyzenei koncert,
 - ültetett könnyűzenei koncert,
-  balett előadás,
 - cirkuszi előadás,
 - mozi vetítés,
 - éttermi háttérzene,
 - egyéb kulturális esemény.

NEM TARTHATÓ azonban zenés, táncos rendezvény (pl. nem ültetett könnyűzenei koncert, disco).
Az alábbi szabályok lesznek érvényesek:

AZ ELŐADÓKRA
Az előadók a kulturális eseményen (tehát magán az előadáson) nem kötelesek maszkot viselni. Az előadáson való részvételnek nem feltétele sem a védettség, sem a védettség igazolása. Az előadások ugyan csak 23 óráig tarthatnak, de a továbbra is létező kijárási korlátozás – a hazautazás idejére – nem vonatkozik az előadáson közreműködő előadókra.

AZ ELŐADÁS MEGVALÓSULÁSÁT SEGÍTŐKRE
Az előadás megvalósítását segítő szakemberek (például technikai személyzet, ruhatárosok, biztonsági személyzet) számára kötelező a maszkviselés a munkavégzés teljes ideje alatt, ha védettségüket nem igazolták előzetesen a szervező számára. Ezen túl a maszkviselés szabályait a kulturális esemény szervezője vagy a helyszín vezetője határozhatja meg. A maszkviselés senki számára nem tiltható meg.

A KÖZÖNSÉGRE
A maszk viselése nem kötelező, de nem is tiltott. Az előadáson csak védettségüket igazoló nagykorúak, illetve felügyeletük alatt álló 18 évnél fiatalabbak vehetnek részt nézőként. A 18 évnél fiatalabbak védettségét nem szükséges igazolni, akkor sem, ha oltásukra már van lehetőség. A védettséget a védettségi igazolvány bemutatásával kell igazolni, az ellenőrzés érdekében a néző megkérhető személyazonossága igazolására is, ugyanakkor ez utóbbi lépés nem kötelező a szervezők számára. Az igazolványban szereplő adatokat a szervező nem rögzítheti. 

További információk a 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendeletben és a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendeletben.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink