EJI hírek a legújabb nyitási szabályokról röviden, érthetően

2021. 04. 29.

4 millió beadott oltás után az alábbi jogszabályok lesznek érvényesek mindannyiunkra: Jegy megváltásával létszám korlátozás nélkül MEGTARTHATÓ:
-  színházi előadás,
 - komolyzenei koncert,
 - ültetett könnyűzenei koncert,
-  balett előadás,
 - cirkuszi előadás,
 - mozi vetítés,
 - éttermi háttérzene,
 - egyéb kulturális esemény.

NEM TARTHATÓ azonban zenés, táncos rendezvény (pl. nem ültetett könnyűzenei koncert, disco).
Az alábbi szabályok lesznek érvényesek:

AZ ELŐADÓKRA
Az előadók a kulturális eseményen (tehát magán az előadáson) nem kötelesek maszkot viselni. Az előadáson való részvételnek nem feltétele sem a védettség, sem a védettség igazolása. Az előadások ugyan csak 23 óráig tarthatnak, de a továbbra is létező kijárási korlátozás – a hazautazás idejére – nem vonatkozik az előadáson közreműködő előadókra.

AZ ELŐADÁS MEGVALÓSULÁSÁT SEGÍTŐKRE
Az előadás megvalósítását segítő szakemberek (például technikai személyzet, ruhatárosok, biztonsági személyzet) számára kötelező a maszkviselés a munkavégzés teljes ideje alatt, ha védettségüket nem igazolták előzetesen a szervező számára. Ezen túl a maszkviselés szabályait a kulturális esemény szervezője vagy a helyszín vezetője határozhatja meg. A maszkviselés senki számára nem tiltható meg.

A KÖZÖNSÉGRE
A maszk viselése nem kötelező, de nem is tiltott. Az előadáson csak védettségüket igazoló nagykorúak, illetve felügyeletük alatt álló 18 évnél fiatalabbak vehetnek részt nézőként. A 18 évnél fiatalabbak védettségét nem szükséges igazolni, akkor sem, ha oltásukra már van lehetőség. A védettséget a védettségi igazolvány bemutatásával kell igazolni, az ellenőrzés érdekében a néző megkérhető személyazonossága igazolására is, ugyanakkor ez utóbbi lépés nem kötelező a szervezők számára. Az igazolványban szereplő adatokat a szervező nem rögzítheti. 

További információk a 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendeletben és a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendeletben.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 04. 20.
A tervezhetőséggel kapcsolatban nagyon fontos felmérni, hogy a zenészek és közönségük hogyan viszonyul a rendezvények, oltás és tesztelés kérdéséhez. Kérjük, hogy a kérdőív kitöltésével segítsétek a munkájukat. A kitöltési idő: 1 perc.
2021. 05. 06.
A Los Angeles Film Awards legjobb videó klip kategóriában díjazta Curtis és Szabó Ádám remekét, az „Ez vagyok én”-t.
2021. 05. 04.
Lezárult Magyarország eddigi egyik legnagyobb dalszöveg-versenye. A Fontos a szöveg elnevezésű pályázatra közel 300 szerző küldött be szerzeményeket.
2021. 05. 03.
Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy csökkenjen a szakadék a zenészek és a szakmai szervezetek, illetve az állami intézmények között. A magyar társadalom nem ismeri el a zenészt, mint szakembert, illetve a zenészséget, mint "valamirevaló" szakmát.
2021. 05. 03.
Major Eszter neve nem csak a szülőknek lehet ismerős, akik leporellóit rongyosra forgatták az esti altatásnál, hanem bizony mindenkinek, hiszen Eszter megannyi dalt írt a hazai zenészvilág krémjének.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink