Csütörtökön kezdődik a Dombos Fest

2023. 06. 26.

23 évvel ezelőtt civil összefogással indult egy szemétdomb helyén a Dombos Fest Kishegyesen, amely azóta a térség egyik legjelentősebb és legkedveltebb művészeti fesztiváljává vált. 

A Dombos Fest június 29-től július 2-ig, négy napon át újra várja az igényes szórakozásra vágyókat, és mindazokat, akik idén is elvarázsolódásra vágynak a löszfal tövében. A löszfal ismét legszebb arcát mutatja, köszönve a páratlan fényfestészetnek is, mely a Vajdaságban egyedül ezen a helyszínen honos, új dimenziót adva a térnek, új perspektívát a mindennapoknak! A fesztivál idei mottója: Korzó - azt látjuk, hogy a Hegyalja utca a fesztivál idején igazi korzóvá válik, végig kell menni rajta többször, hogy elhiggyük, ez a művészeti csoda a löszfal tövében - lehetséges! 

A négynapos fesztivál zenei kínálata a térség legjobbjaiból szemez idén is! A nyitónap négy nagyon karakteres zenei világot mutat be, de azt is mondhatjuk, hogy a vajdasági zenék, hangulatok lesznek a mérvadóak. Érkezik a Dombos Fest színpadára Csasznyi Imi, a Tamburás, valamint Lajkó Félix is, aki a szabadkai Contrabayandóval ad közös koncertet. Idén az egyik kiemelt zenei produkció lesz az isztriai Atma Mundi, akik úgy a mediterrán, mint az olasz, isztriai zenék szépségét mutatják be. Az estét a rockabilly műfaj képviselői zárják, legendásan a Dombos Wine Clubban. 

Érdekes zenei világokat ismerünk majd meg a fesztivál koncertjein: Korpás Éva színtiszta népzenére épített gyerekprodukciója, a Tárkány Trió cimbalommuzsikája, a Canarro manouche swingje mind-mind a maga kategóriájában egyedülálló produkció.  

A Flock projekt visszatér és löszfal-akrobatikával teszi ismét emlékezetessé és legendássá a Dombos-élményt.

Legendás, karakteres művésznők érkeznek a fesztiválra: Burján Orsi a jazz, Keck Mária a flamenco világába enged betekintést, míg Palya Bea talán saját világából mutat be egy hangulatnyit! 

A fesztivál elképzelhetetlen a Dombosi Remix – irodalmi menü nélkül, ahol idén is rendkívüli névsorral találkozunk – mindez a Dombos Wine Club helyszínén, ahol a kiváló borok mellett – a dombosi életérzés idén is tetten érhető! 

És a programok, dombosi kínálat még folytatódik. Lesz Dombos Visual, Kortárs filmek, és a vajdasági képzőművész által megteremtett Rokon Ilonka életérzés is úton-útfélen velünk lesz továbbra is! 

Részletek: www.dombosfest.org 

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 29.
Május 23-a és 28-a között turnézik a Djabe Chieli Minucci amerikai gitárossal, aki olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Celine Dion, Lou Reed és Jennifer Lopez. Új Djabe album is jön.
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink