Carson Coma koncert Miskolcon és az Akvárium Klubban

2022. 09. 27.

Az idei nyár egyik legnagyobb slágere a „Marokkó” után hamarosan érkezik a legújabb Carson Coma kislemez és dal, de addig is hallgassátok meg a fiatal csapatot élőben Miskolcon a Rockwell klubban október 13-án a Rocktóber Feszt rendezvénysorozat keretében, vagy egy nappal később Budapesten az Akvárium Klubban! Sodró fiatalos lendület, változatos és rendkívül izgalmas zenei világ, kortársaiknak írt aktuális és befogadható gondolatok a szövegeikben, vibráló színpadi jelenlét jellemzi napjaink egyik legközkedveltebb fiatal alakulatát. De mit is érdemes tudni erről a néhány éve alakult, majd egyik napról a másikra rendkívül népszerűvé váló zenekarról?

A Carson Coma 2018-ban alakult, magát rockzenekarként aposztrofáló zenei formáció, mely az utóbbi évek egyik legdinamikusabban fejlődő fiatal együttesévé nőtte ki magát. Debütáló nagylemezük, a Corduroy Club 2019-ben a kritikusok kedvenc albuma lett, olyan dalokkal, mint a Kreolkék Pillanatok vagy a Song About My Grandma. Ez utóbbi nyerte el a 04. Magyar Klipszemle fődíját, mely keretein belül a zenekar további három díjat tudhatott magáénak - ezzel demonstrálva a vizuális elemekre fektetett hatalmas hangsúlyt.

A zenekar első születésnapját az Akvárium Klub KisHalljában egy sold out koncerttel ünnepelte, illetve az ország több nagyvárosában (Pécs, Debrecen, Győr, Nyíregyháza, stb.) is jelentős közönség előtt léphetett fel.

2020 a pandémia ellenére sikeres év volt az együttes számára, hiszen a februári teltházas Dürer Kert (nagyterem) után felvették második nagylemezüket. Tavasszal az ‘Év Felfedezettje’ kategóriában a Carson Coma Fonogram-díjas csapattá vált, a Lesz, Ami Lesz című második korong pedig szintén a kritikusok által egyik legjobban elismert albuma lett az évben. A közönség mellett a zeneszakma is elismerte az eredményeket, és a Carson Coma-t a Nagy-Szín-Pad tehetségmutató négy nyertes produkciója közé válogatták. Az együttes az albumot októberben egymást követő két nap a teltházas A38-on mutatta be, melyen olyan slágereket fedezhetünk fel, mint az Én Még Sohasem, a Peti és Én, a Hobbihajótörött vagy éppen a Truman Show.

2021-ben megjelent a "Pók" c. új dal, amely hetekig volt előkelő helyen a különböző streaming toplistákon. A vírushelyzetet követő visszatérés egy dupla teltházas Kobuci kertes fellépés keretében történt meg; itt vehette át a Carson Coma a "Lesz, Ami Lesz" album platina minősítését is.

A nyári hónapokban az együttes szinte minden hazai fesztiválon fellépett, miközben új daluk is megjelent “Kék Hullám Kemping” címmel. A szerzemény egészen a második helyig jutott a Petőfi rádió top40 listáján. Az év utolsó 3 hónapja intenzív turnézással telt, és a vírushelyzet dacára az összes állomáson ki lehetett rakni a “megtelt” táblát, beleértve két egymást követő estét az Akvárium Klubban.

A 2022 elején megjelent "Osztálytalálkozó" pedig már a zenekar harmadik nagylemezének előfutáraként látta meg a napvilágot, amely az év március 11-én került fel a streaming-platformokra. A szűk háromnegyed órás, "Digitális/Analóg" című anyag zeneileg és szövegileg is egy sokkal bátrabb, kísérletezőbb végeredményt produkált, miközben a slágerekből sem szenvedett hiányt, elég csak a Pókot vagy a Kék Hullám Kempinget említeni.
Június 15- én jelent meg legutolsó kislemezük "Marokkó" címmel, ami újabb telházas koncerteket jelentett a zenekarnak, így aki még szeretne jegyhez jutni a következő két koncertre október 13- án Miskolcon a Rocktóber feszten a Rockwell Klubba, illetve Budapestre az Akvárium Klubba egy nappal későbbre, annak iparkodnia kell, hogy ne maradjon korunk egyik legmenőbb zenekarára!


Carson Coma - Marokkó 

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink