Carson Coma koncert Miskolcon és az Akvárium Klubban

2022. 09. 27.

Az idei nyár egyik legnagyobb slágere a „Marokkó” után hamarosan érkezik a legújabb Carson Coma kislemez és dal, de addig is hallgassátok meg a fiatal csapatot élőben Miskolcon a Rockwell klubban október 13-án a Rocktóber Feszt rendezvénysorozat keretében, vagy egy nappal később Budapesten az Akvárium Klubban! Sodró fiatalos lendület, változatos és rendkívül izgalmas zenei világ, kortársaiknak írt aktuális és befogadható gondolatok a szövegeikben, vibráló színpadi jelenlét jellemzi napjaink egyik legközkedveltebb fiatal alakulatát. De mit is érdemes tudni erről a néhány éve alakult, majd egyik napról a másikra rendkívül népszerűvé váló zenekarról?

A Carson Coma 2018-ban alakult, magát rockzenekarként aposztrofáló zenei formáció, mely az utóbbi évek egyik legdinamikusabban fejlődő fiatal együttesévé nőtte ki magát. Debütáló nagylemezük, a Corduroy Club 2019-ben a kritikusok kedvenc albuma lett, olyan dalokkal, mint a Kreolkék Pillanatok vagy a Song About My Grandma. Ez utóbbi nyerte el a 04. Magyar Klipszemle fődíját, mely keretein belül a zenekar további három díjat tudhatott magáénak - ezzel demonstrálva a vizuális elemekre fektetett hatalmas hangsúlyt.

A zenekar első születésnapját az Akvárium Klub KisHalljában egy sold out koncerttel ünnepelte, illetve az ország több nagyvárosában (Pécs, Debrecen, Győr, Nyíregyháza, stb.) is jelentős közönség előtt léphetett fel.

2020 a pandémia ellenére sikeres év volt az együttes számára, hiszen a februári teltházas Dürer Kert (nagyterem) után felvették második nagylemezüket. Tavasszal az ‘Év Felfedezettje’ kategóriában a Carson Coma Fonogram-díjas csapattá vált, a Lesz, Ami Lesz című második korong pedig szintén a kritikusok által egyik legjobban elismert albuma lett az évben. A közönség mellett a zeneszakma is elismerte az eredményeket, és a Carson Coma-t a Nagy-Szín-Pad tehetségmutató négy nyertes produkciója közé válogatták. Az együttes az albumot októberben egymást követő két nap a teltházas A38-on mutatta be, melyen olyan slágereket fedezhetünk fel, mint az Én Még Sohasem, a Peti és Én, a Hobbihajótörött vagy éppen a Truman Show.