Bódy Magdi: Retro 1974 – 1978  

2021. 04. 05.

„50 év eltelt… szóló karrierem… egy pillanat egy villanás volt csupán” meséli a mindig aktív és energikus énekesnő Bódy Magdi legújabb, eddig még lemezre soha sem kerülő rádiós slágerei aktuális album megjelenését komentálva!

Ki ne hallott volna már a rendkívüli hangú jazz-énekesnőről Body Magdiról, akit életpályája kezdetén a „magyar Suzi Quatroként” is aposztrofáltak. Ezzel is csak tehetségére és rendkívül szuggesztív színpadi munkájára utaltak méltatói a ma is méltán népszerű, és nem utolsó sorban komoly, több száz dalból álló színes életpályát maga mögött tudó művésznek.

„Hát így kezdődött 1974-ben amikor felénekelhettem az első rádiós felvételemet! Nagyon boldog voltam, bár a dal nem igazán az én bluesos, funkys stilusom volt, de mondták, hogy ezt kötelező felénekelni, mert különben soha többet nem hivnak be a rádióba” - meséli Bódy Magdi.

„Akkoriban csak igy lehetett énekesnővé válni, ha volt mindig új rádios dalod”. Hát neki mindig volt. Tízenegy korabeli sláger fért fel erre az exkluzív lemezre, amely stílszerűen a „Retro 1974-1978” címet kapta, ahol olyan kíváló zeneszerzők és szövegírok által írt szerzemények hallhatók fantasztikus hangszerelésben, mint: Laár András, Wolf Péter/ S. Nagy István, Mészáros Márta, Szigeti Edit, Surányi Géza/Vass Valéria, vagy például Deák Tamás/Hajnal István, a Stúdió 11, MRT nagy zenekara, az Apostol együttes, Bódy Magdi &Mikrolied vocál és az MRT vonós zenekara kíséretében. 

A felvételt „Zésitették”, ami azt jelentette, hogy lejátszák a dalomat a rádio műsoraiban” – mesélte Magdi egy vele készített rövid interjúnkban. „Szerencsém volt, mert ettől kezdve kiválasztottak  engem is a Táncdalfesztiválokra, Made in Hungary-re, Tessék Választani koncertekre!”

"Most itt, ezen az új lemezen hallható 11 dal, olyan dal, amikre szívesen emlékszem vissza, és köszönettel tartozom mindenkinek, akikkel együtt zenélhettem”- meséli boldogan Bódy Magdi, akivel hamarosan élőben is találkozhatnak egy nagyszabású MÜPA koncert keretében mindazok, akik szeretik manapság is a minőséget, a vidámságot és az igényes slágereket, akár még így ötven év távlatában is. És, ha szóló karrierje kezdetén szerencséje volt a rádiófelvételekkel Magdinak a hetvenes évek közepén, akkor szerencséseknek mondhatjuk most mi is magunkat, akiknek módjában áll végighallgatni egy olyan nem mindennapi albumot, mely dalaival nem csak, hogy kellemes kikapcsolódást nyújt ezekben a meglehetősen nehéz, vészterhes időkben, de bezártság érzetünket is oldani képes egy olyan korba és álomvilágba repítve hallgatóságát, amikor még zenésznek, illetve művésznek lenni valamiféle küldetés és felelősség volt, szemben napjaink jóval profánabb, prózaibb igényeivel…

Bódy Magdi - Retro 1974-1978
1. 2x1¬=4 
2. Ne nézz a napba 
3. Nem láttam őt csak egyszer 
4.Nem vagyok a szavak embere 
5.Egér dal 
6. Kívánságok
7. Gyere táncolj velem
8.Zöld folyó 
9.Mire vársz 
10.Hivj hivj 
11.Szomorú srác 


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink