Bocsánat - befejezi a közös zenélést a Kistehén

2021. 07. 29.

Holnap búcsúzik a rajongóitól a Kistehén a Kobuci Kertben. Lesz még két koncert – augusztusban a Fishingen és jövőre a Budapest Parkban. Az utolsó koncertekre a zenekarba visszatér Bujdosó János gitáros.

A zenekar közleménye szerint

"A Kistehén tagjai közel húsz év zenélés után úgy döntöttek, befejezik a közös játékot. Azonban mielőtt végleg elköszönnének közönségüktől, a záróévben még megmerítkeznek a nyárban és a fesztiválokban.
A Kistehén 2002-ben egy animált karakterként látott napvilágot, majd hívta életre két évvel később a Kistehén zenekart. Kollár-Klemencz László és zenekara azóta hét albumot jelentettek meg, turnéztak Európában és Amerikában és olyan slágereket köszönhetünk nekik, mint a Szájbergyerek, az Ezt is elviszem magammal, a Virágok a réten, a Jó csávó a Markó vagy a legutóbbi nagylemezük címadó dala, a Bocsánat. Amellett, hogy dalaikat a mai napig rendszeresen idézik, több díjat is beszedtek itthon és külföldön, számos válogatáslemezre felkerültek a nemzetközi zenei porondon. Hamisíthatatlan, pörgős koncertjeik, a humort és az abszurditást sem nélkülöző társadalomérzékeny szövegeikkel, szabad, játékos előadásukkal, közvetlenségükkel gyakran jelentették csúcspontját az átmulatott éjszakáknak.
Szép volt mind, és igaz, de most a csapat tagjai úgy döntöttek, ideje továbblépni és az eddigi egyik legszabadabb lemezükkel befejezni a Kistehén történetét. A zenekar tagjai közösen döntöttek a befejezés mellett: úgy érzik, a Kistehén keretein belül mindent elmondtak, amit szerettek volna, egyénileg pedig szeretnének új játszóterek után nézni, szóló- illetve egyéb zenekari projektjeikbe átvinni a kreatív energiáikat. Egymást és a közös játékot azonban töretlenül szeretik és tisztelik. Így a szomorú lezárás helyett inkább a vidámságra helyezik a hangsúlyt és a záróturnén is az a cél, hogy mind a zenekar, mind a közönség még utoljára jót mulathasson a Kistehén koncertjein a Bocsánat dalaival és természetesen a legnagyobb slágerekkel. Azaz utoljára még együtt bulizhatunk Márkóval, Ferivel, Szájbergyerekkel és a Szomjas nőkkel, mielőtt még mindent elvinne a szél."

„A zenekar bevallása szerint a Bocsánat lett az eddigi legvadabb, legbátrabb, legfelszabadultabb albumuk. A szövegeket jegyző Kollár-Klemencz László egy tévéinterjúban nemrég egyenesen úgy fogalmazott, hogy ezzel a lemezzel elért a falig, ami után elég nehéz lesz új lemezt írni”.

Így mutatta be a lemezt, amely valóban az utolsó lett, a Stenk. 

A holnapi koncert Facebook eseménye ITT található.
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink