Az elengedés a perpētuum legújabb kislemezén

2024. 02. 04.

Alternatív pop korszerű zenei megoldásokkal, helyenként jazzes beütéssel. A profi fiatal zenészek otthon érzik magukat egyre több zenei területen.

Perpetuum még csak öt éves, de számos stílusváltozáson ment keresztül. Az ő esetükben az örökmozgó örökfejlődő is.
Két éve ezt írtuk róluk.
Azóta kiadtak egy magyar nyelvű kislemezt, idén egy angol nyelvű kislemezzel indítanak be, ami az elengedést boncolgatja. 
A 3 dalos kislemezen az elmúlás különböző fázisait mutatja be a zenekar. 
Az új anyag egy rockosabb arcát veti fel a zenekarnak, amiről azt mondják a jövőben ez egy meghatározó elem lesz a hangzásvilágukban.

Az énekesnő Girincsi Fruzsina így nyilatkozott a lemezről:

Ahogy telnek az évek és ahogy öregszem egyre nagyobb szerepet tölt be az életemben az elmúlás motívuma. Rájöttem arra, nagyon nehezen tudok embereket befogadni, majd elengedni az életemben. Az elengedés egy állandó trauma, ami mindig velem van és rettegek tőle. Ezt a rettegést csillapítottam az EP dalai megírásával, ami az elmúlás különböző fázisait mutatja be.
A Forget, Goodbye, What We Could Have Been a múltban gyökereznek, de a jövőbe néznek. Hogyan is tanulhatunk a múlt hibáiból? Hogy lehet nem rettegni az elmúlástól? Mindenkinek más válasza van erre a kérdésre, de az életünkben ezek az érzések elkerülhetetlenek. 

Az új kislemezt ITT tudod letölteni.

A perpētuum február 10-én mutatja be élőben a kislemezt a Fonóban, ahol Nunky Bay Starshippel közösen lépnek fel. 
 

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink