Augusztus 22. 23. 24.  - STRAND fesztivál

2024. 08. 21.

Zamárdi szabadstrandjára olyan nemzetközi sztárok érkeznek, mint a drum and bass műfaj egyik legmeghatározóbb párosa, a brit Chase & Status, az underground elektronikus zene legizgalmasabb arca, a szintén brit dalszerző, producer Elderbrook, és a brazil house DJ, Alok. Természetesen a hazai zenei élet legkedveltebb fellépői is ott lesznek a MOL Nagyon Balaton kiemelt eseményén. Azahriah, Carson Coma, Ivan & The Parazol, Margaret Island, Necc Party, Platon Karataev, Pogány Induló és Wellhello - csak hogy néhányat említsünk a zenekarok közül.


 

Új helyszínekkel bővül a fesztivál! 

A vízparti Telekom Kraft Tábortűz vendége lesz Kiss Tibi és az Aranyakkord, Járai Márk, valamint a Carson Coma „akusztik” csapata, Giorgioval és Barnival. A MOL Nagyszínpad programja minden nap éjfél előtt zár. A headlinerek után az FOH Club Stage-en a Smile, a Midlife Crisis és a Roma Soul egészen hajnalig igazi házibuli hangulatot ígér. Ugyancsak új helyszín a Rádió 1 Stage, ahol a legnépszerűbb DJ-k közül a World is Mine és a DISCO* S HIT csapata hozza a legjobb zenéket.  Számos új helyszínt és meglepetést tartogattunk az utolsó hetekre, amelyekről csak most adunk hírt: 25 helyszínen közel 200 program vár benneteket Zamárdiban a víz partján.

A három fő színpadon – MOL Nagyszínpad, a Petőfi Nagyszínpad és a Dreher 4.0 színpad – egymást váltják azok a hazai előadók, akik országszerte a legnagyobb klubok és koncerthelyszínek főszereplői.  Azahriah és a Halott Pénz csak Zamárdiban lép fel nyáron a Balatonon, de többek között érkezik még Majka, a Bagossy Brothers Company, Krúbi, Beton.Hofi, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, a Valmar, vagy éppen T.Danny és a Pogány Induló. A kezdetek óta fontosnak tartjuk, hogy a legaktuálisabb, legizgalmasabb produkciók minden évben nagy számban jelen legyenek a programban. A nemzetközi mezőnyből pedig a Chase & Status, Alok és Elderbrook vállalt fellépést a Balaton egyik legnagyobb eseményén.

Az MBH Influencer Club House várhatóan a STRAND egyik központjaként vár titeket, napközben a GlowStationben csillogó és világító sminket kaphattok és kipróbálhatjátok a 360 fokos selfie kamerát, esténként pedig igazi kuriózumok és bestsellerek váltják itt egymást: Bruno & Spacc, LL Junior, T. Danny x K.Kevin. A fesztiválok törzsvendégei tudják, hogy a legnagyobb házibuli hangulat az Unicum Bár helyszínén várható, a Coke Studio Stage pedig az elektronikus zene képviselőit vonultatja fel. A vízparton a Buborékok Nyara Plázson találkozhatunk, ahol egész nap a vízparton chillezhetünk, hűsítő koktélok kíséretében élvezve a tihanyi panorámát.  

A STRANDon idén is jelentkezik a Telekom PodcastFest változatos témákkal, vendégekkel és podcasterekkel a MOL - Új Európa Alapítvány civil zónában. Különféle témákban szólalnak meg a Highlights of Hungary idei nagykövetei, Lackfi János író, költő Csemer Boglárkával, dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus dr. Benkovics Júliával, Gyurta Dani olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszó pedig T.Danny-vel beszélget majd.

Ismét kinyit a Balaton egyik legszebb kertmozija a víz partján, tihanyi panorámával. Esténként 2-2 film látható, olyan klasszikusok, mint a Házibuli vagy a Csinibaba és friss alkotások – többek között a Bagossy Brothers Company - 10 éve úton –, amelyek mind a zene világához köthetők.

A tavalyi évhez hasonlóan a fesztivált idén is meghatározza a cirkusz világa, mind látványban, mind programok terén, vagyis igazi cirkuszi kavalkádra lehet számítani augusztus 22. és 24. között Zamárdiban, a csodás Balaton parton.

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 10. 13.
Lehet jobb, mint amikor két ember szerelméből születik új zene? És ha ez a két ember két különböző kultúra gyermeke, még izgalmasabb az eredmény.
2024. 10. 08.
2019-ben hódították meg a magyar közönséget, tavaly a Budapest Arénában adtak telt házas koncertet, idén már - közkívánatra - az MVM Dome színpadára tér vissza a Gianluca Ginoble, Piero Barone és Ignazio Boschetto alkotta Il VOLO együttes.
2024. 09. 30.
A southern rock műfajban tevékenykedő Asphalt Horsemen új albummal jelentkezett.
2024. 09. 30.
Pár napja jelent meg a Sonic Bear Punch zenekar legújabb viedó klipje "Minden visszaszáll" címmel, de év végéig még várható újabb megjelenés.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink