Átadják a Keszthely Zenei Díjat a Fülesbagoly Tehetségkutatón

2024. 07. 08.

A tavalyi évhez hasonlóan idén augusztus 3-án is megrendezik Keszthelyen a Fülesbagoly Tehetségkutatót. A döntős együttesek festői környezetben, nagyjából 50 méterre a víztől, a Zenepavilon szabadtéri színpadán zenélhetnek.

A tehetségkutatón közel 30 nyereményt adnak át a szervezők, köztük fellépést a Bagossy Brothers Company előtt és a KeszthelyFeszten, merchandise gyártást a Zeneszöveg.hu-tól, a WMMD-től pedig tanácsadást illetve egy előadó digitális jelenlétének optimalizálását lehet nyerhet. Újdonság az idei évben, hogy Keszthely Zenei Díj néven díjat alapítottak a szervezők és a város. Keszthely első írásos emléke 777 éves, ezért Regős Ábel kétszeres Magyar Klipszemle-díjas rendező 777 ezer forint értékben klipet készít az elismerésben részesülő együttesnek. Egy zenekar a Thermal Camping Aqua Land és Faházas Villaparkban pihenheti ki fáradalmait, ugyanis egy hosszú hétvégét tölthetnek el Ráckevén, ahol kényelmes apartmanok, a termálfürdő komplex szolgáltatásai és félpanziós ellátás várja őket. 

A tehetségkutatón megválasztják a legjobb énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót, a legjobb dalszerzőt, a legjobb frontembert, ők mind értékes Audio-Technica nyereményekkel gazdagodnak. A győztes részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató nagydöntőjében, ahol a fődíj 1 millió forintos hangszeres támogatás.

A Petőfi Rádió idén is fő médiatámogatója a tehetségkutató sorozatnak. Ennek értelmében egy kiválasztott zenekar koncertet adhat az M2 Petőfi TV Akusztik című műsorában és a Petőfi Rádió Hajrá Magyarok! című műsorában, a teljes Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozat fellépői közül egyetlen szerencsés dalát pedig rotációban játssza majd a rádió.

A versenyre a fulesbagolyalapitvany.hu/tehetsegkutato oldalon lehet jelentkezni július 21-ig. A beküldött hangfelvételek alapján megtörténik az előzsűrizés, majd a döntőbe a legjobb tíz produkciót hívják be a szervezők, ahol 15-15 perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek. Az ítészek között olyan elismert zenei szakemberek ülnek, mint Andrásik Remo, a Hangszeresek Szövetségének főtitkára, Dominik Zsolt, a Petőfi Rádió főszerkesztője, F. Tóth Benedek kulturális újságíró, az Index főszerkesztő-helyettese, valamint Warnusz Zsuzsa Artisjus-díjas zenepedagógus, zenész. 

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Keszthely Város Önkormányzata támogatásával, 31 zenei szervezet, illetve szereplő partnerségében, a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében. További információ a fulesbagoly.blog.hu oldalon található. 

Facebook-esemény:
https://www.facebook.com/events/937047957738800?active_tab=about

A 2024-es NKA Hangfoglaló Fesztivál Roadshow keretében összesen 17 nyári fesztiválon 15 új előadóval találkozhat a könnyűzenét kedvelő közönség. Jazztől a metálig széles zenei skálát átfogva az induló előadók többek között színpadra állnak a Művészetek Völgye, Campus és a Fishing On Orfű Fesztiválon, a Paloznaki Jazzpikniken és Rockmaratonon is, valamint a határon túli Gombaszögi Nyári Táborban és a Malomfesztiválon is. Az NKA Hangfoglaló Fesztivál Roadshow első állomásán, a szolnoki Tiszavirág Fesztiválon rögtön öt új induló előadó cserihanna, Géem, Juhász Zoli, Selah Vie, valamint Szlimmy mutatkozott már be nagyközönség előtt.

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Programról és a 2024-es Fesztivál Roadshow menetrendjéről további részletek a Hangfoglaló Program Facebook oldalán található.  

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 06. 25.
Jubileumi koncertjük után a Halott Pénz a bejövős fesztiválon lép fel. A fesztivál jellege is extra, nem klasszikus „ottalvós”, mint a legtöbb fesztivál, hanem könnyű megközelíthetősége miatt bejárós, azaz „bejövős” fesztivál.
2024. 06. 25.
Gőzerővel zajlanak a klasszikus, nyers rock and roll és a modernebb, dalközpontú garázsrock sajátos keverékét játszó The Trousers hetedik albumának előkészületei.
2024. 06. 21.
Több mint 1000 jelentkezés, ebből 33 dal került a válogatásra, amelyek a szivárvány minden árnyalatában, sőt, még annál többen is megmutatják, hogy van élet a kereskedelmi rádiók szűkös kínálatán túl is.
2024. 06. 19.
“Egy kicsit sok volt abból, hogy a kereskedelmi televíziók leginkább egy scripted reality show színvonalát hozzák a „tehetségkutatók” terén."
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink