A vonatos utazások a nyár himnuszát szállította le Volosinovszky György és a BELMONDO 

2024. 03. 03.

Novemberben jelent meg a Belmondo legújabb albuma Királyok kutyái címmel, amelyen az utóbbi két-három év Czutor szerzeményeit és négy vadonatúj dalt hallhat a nagyérdemű. 

A kilenc számot tartalmazó, Music Fashion kiadó gondozta lemezen Zoliék többek között Petőfi születésének 200 éves évfordulója előtt tisztelegtek, de két zenei kollaborációval is felrázták ezt a színes, sokrétű zenei anyagot. A banda új klipje éppen egy ilyen szerzeményhez forgott. A fákról a formád jut eszembe energikus, életigenlő tracket ugyanis Volosinovszky György színésszel közösen álmodták meg, készítették el. 

„A tavalyi dalszerzőtáborban, az Artisjus Songwriting Camp-ben ismertem meg Volosinovszky Györgyöt, aki dalszövegíróként jelentkezett ide. Nagyon-nagyon gyorsan kiszaladt belőlünk ez a zene, a dallam, valamint a szöveg is. VOLO hihetetlen tehetség, villámgyorsan, elképesztő hévvel képes elkapni a fonalat.” – árulta el Zoli. A Fákról a formád jut eszembe érdekessége, hogy vokál fronton Zoli felesége, Czutor-Kilián Zsani erősíti.

A számhoz egy sztorival rendelkező kisfilm forgott a Vagon étteremben László Dorina rendezésével, a Dorinka Studio jóvoltából. A klipet az NKA támogatta.

Czutor Zoltánt fiatal kora óta elválaszthatatlan kapcsolat fűzi a zenéléshez, a dalíráshoz. Mindössze 13 éves volt, amikor megalapította a Nyers zenekart, amely egészen 2005-ig volt aktív.    Ezt követően álmodta meg a rock, a beat jegyekkel építkező Belmondo-t.

Volosinovszky Györgyöt sokan a Jóban Rosszban, valamint a Barátok Közt ikonikus tévés sorozatokból ismerhetik, de van egy színitanodája is River Studio néven, valamint saját podcast sorozatot épít Arccal a csúcsra címmel.    
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink