ARTISJUS Zenei Alapítvány – Rászorultsági pályázatok 2024.

2024. 08. 19.

Az Artisjus Szerzői Jogvédő Egyesület Zenei Alapítványa ebben az évben is kiírta pályázatai felhívásait szociális támogatásra, három témakörben, melyre könnyűzenei és komolyzenei szerzők (vagy örököseik) pályázhatnak. A benyújtás ELEKTRONIKUS formában történik, postai, vagy személyes úton nem tudja idén már befogadni a pályázatokat a jogvédő egyesület.

Beérkezés határideje: 2024. szeptember 9. (hétfő)

Kizárólag online kitöltött pályázati űrlap befogadható.

Szociális pályázat rászoruló szerzőknek és örökösöknek
Anyagi nehézségekkel küzdő, rászoruló szerzőink (illetve örököseik) idén is igényelhetnek támogatást a Zenei Alapítványnál. A szociális rászorultság mellett az alapítvány a szerzői életművet is figyelembe veszi.
Részletes pályázati kiírás →

Nyugdíjkiegészítési pályázat
Ugyancsak mostantól érhető el nyugdíjkiegészítési támogatás pályázat útján. A támogatást akkor igényelheti, ha van bejelentett zeneműve az Artisjusnál, elérte a törvény szerinti általános öregségi nyugdíjkorhatárt és nem zárható ki összeférhetetlenség miatt (ld. a pályázati kiírást).
Részletes pályázati kiírás →

Családtámogatási pályázat
Egy vagy több gyermeket eltartó zeneszerzők, szövegírók (ideértve az elhunyt szerző özvegyét) pályázhatnak erre a szociális támogatásra, legfeljebb a gyermek felsőfokú tanulmányai befejezéséig. A támogatás - felsőfokú tanulmányok végzése esetén - legfeljebb 24 éves korig jár.
Részletes pályázati kiírás →


MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 10. 13.
Lehet jobb, mint amikor két ember szerelméből születik új zene? És ha ez a két ember két különböző kultúra gyermeke, még izgalmasabb az eredmény.
2024. 10. 08.
2019-ben hódították meg a magyar közönséget, tavaly a Budapest Arénában adtak telt házas koncertet, idén már - közkívánatra - az MVM Dome színpadára tér vissza a Gianluca Ginoble, Piero Barone és Ignazio Boschetto alkotta Il VOLO együttes.
2024. 09. 30.
A southern rock műfajban tevékenykedő Asphalt Horsemen új albummal jelentkezett.
2024. 09. 30.
Pár napja jelent meg a Sonic Bear Punch zenekar legújabb viedó klipje "Minden visszaszáll" címmel, de év végéig még várható újabb megjelenés.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink