Superbrands díjat kapott az EFOTT fesztivál. Július 12-16. , Velencei-tó, Sukorói-félsziget

2023. 07. 04.

Az elismerés is jelzi, hogy az egyetemisták egyik legkedveltebb nyári programjává vált fesztivál, mint márka a látogatók és üzleti partnerek számára egyaránt a megbízhatóságot és a minőséget képviseli.

Első alkalommal érdemelte ki a rangos Superbrands kitüntetést az EFOTT. A legkiválóbb fogyasztói márkákat 1995 óta díjazó Superbrands Program és a legeredményesebb üzleti márkákat elismerő Business Superbrands Program a világ több mint 90 országában van jelen. Védjegye minden esetben minőségjelző és döntésmegerősítő eszköz: segít a versenytársak közül kitűnni, és lehetőségeket nyújt a megbízható minőség sikertörténetté válásában.

A díjat odaítélő független bizottság elismert szakemberekből áll. A jelölés kizárólag szakmai szempontok alapján történik. A díjazottakat többlépcsős kutatási folyamat során választják ki.
„Ez az elismerés fontos megerősítése annak, hogy jó úton járunk: fesztiválunk a látogatóink és üzleti partnereink számára egyaránt a megbízhatóságot és a minőséget képviseli. Az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programjává vált: sokszínű zenei kínálatunknak köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat” – fogalmaz Budai Marcell, az EFOTT sajtófőnöke.

Az egyetemisták legnagyobb fesztiváljának házigazdája idén a Pannon Egyetem lesz – az intézmény székhelye, Veszprém idén Európa Kulturális Fővárosa. Az EFOTT hagyományaihoz híven továbbra is kiemelt szerepet szán programjai között az egyetemes kultúra, valamint a magyar felsőoktatás kínálta lehetőségek bemutatására, népszerűsítésére.

A zenei koncertek mellett az elmúlt években egyre inkább felértékelődik a fiatalok számára a közösségi élmény és a tartalmas nappali programok szerepe a fesztiválon. Az egyetemi mindennapokat bemutató UNIversumban ezért számos felsőoktatási intézmény és programlehetőség várja majd az érdeklődőket. Olyan értékek kapnak főszerepet a programokban, mint a fenntarthatóság, a digitalizáció, a sport és a mentális egészség, a karrier vagy az egészséges életmód.

A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd. „A fesztivál legnagyobb erőssége a közösségteremtő ereje: az EFOTT az év legnagyobb egyetemi bulija. Célunk, hogy a felsőoktatási közösséggel együtt formáljuk, hozzuk létre a jövő egyetemét, amely Magyarország megtartó erejének, versenyképességének egyik kulcsa” – hangsúlyozta Dr. Hankó Balázs Zoltán, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára az EFOTT fesztivál beharangozó sajtóeseményén.

A felsőoktatásért felelős államtitkár bejelentette: az EFOTT fesztivál idén a törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát. A fesztiválról Eszterhai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke elmondta: „Az EFOTT a felsőoktatás ünnepe is egyben, hiszen az esti szórakozás mellett aktív, izgalmas nappali programokat is kínál: a fesztivál egyetemi kampuszát jelentő UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett, találkozási lehetőséget kínálva a hallgatóknak. Az EFOTT hagyományaihoz híven továbbra is kiemelt szerepet szán programjai között az egyetemes kultúra, valamint a magyar felsőoktatás kínálta lehetőségek bemutatására, népszerűsítésére”.
„Az ország első egyetemi fesztiválját Veszprémben rendeztük 1969-ben, ezt a hagyományt azóta is fontosnak tartjuk, igazi közösségteremtő erőként tekintünk rá” – mondta Prof. Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

 
Csillag Zsolt, az intézmény kancellárja kiemelte: „a Pannon Egyetem 7 helyszínen több mint 100 attrakcióval várja a látogatókat a fesztiválon. Több mint 200 önkéntesünk segít majd, öregdiákoktól az oktatókon át a hallgatókig, az aktivitásaink középpontjában pedig a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd”

A sajtóeseményen részt vett L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója is, aki még a Velencei-tó térségének országgyűlési képviselőjeként került kapcsolatba a fesztivállal.
„Lassan egy évtizede partnerünk az EFOTT a térségben, amely számára kiemelt fontosságú az esemény, többek között százezres nagyságrendű vendégéjszakával járul hozzá a helyi turizmushoz. Kiemelt célunk az ifjúsági szálláshelyek további bővítése annak érdekében, hogy egész évben minél több egyetemistát fogadhasson a térség” – tájékoztatott L. Simon László.

Részletes program: https://tickets.efott.hu/lineup/efott-2023

/Fotók és szerk.: Ruthner Oszkár/
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink