Hallgassátok DJ Bootsie negyedik nagylemezét, „Allegro Identity” címmel!

2022. 02. 21.

DJ Bootsie-t aligha kell bemutatni olvasóinknak. A stílusteremtő „Az Árral Szemben” hiphop formáció, Yonderboi és Zagar produkciók társszerzője és közreműködője 2004-ben kezdett szólókarrierjébe, mely döntés az UGAR és az angol BBE kiadóknál megjelent lemezei sikerei láttán jó választásnak bizonyult így lassan 20 év távlatából visszatekintve.

Negyedik nagylemeze az „Allegro Identity” album a világjárvány okozta lezárások nulladik órájában jelent meg, ezáltal egy hibernált állapotba került autómatikusan, akkor, amikor éppen senkit sem érdekelt a lélegeztető gépeken és kórházi adatokon kívül semmi, pláne nem bármilyen kultúrtermék, vagy eféle „haszontalan csecse-becse”. Ahogy szép lassan lecsengő fázisába került a járvány, és az emberek is kezdenek visszatérni a korábban megszokott valóságba idén már felcsillant a reménye egy fellépésekben gazdag 2022-es koncert szezont abszolválnia Bootsienak élőben kedvenc zenekarával kiegészülve, feltúrbózva. Közel tucatnyi fesztivál és egyéb rendezvény fémjelzi a csapat tervezett idei programját, ha minden igaz még Amerikában is átruccan a csapat, hogy a helyi közönség is megismerkedhessen DJ Bootsie és zenekara legnépszerűbb dalaival, melyek az elmúlt lassan két évtized során kerültek felvételre és váltak a műfaj meghatározó zenei alkotásaivá.

Emellett DJ Bootsie befejező szakaszába ért egy Bartók Béla remix album elkészítésének, melyen többek között olyan műveket dolgozott fel a művész, mint az „Allegro Barbaro”, a „Cantata Profana” és a „Harmadik zongoraverseny”. Ennek a maga nemében egyedülálló vállalkozásnak még nemzetközi viszonylatban is nagy a jelentősége, hisz sem idahaza sem máshol a világban nem nyúlt még senki sem ilyen formán, ebben a megközelítésben, szemléletben a világhírű zeneszerző műveihez. Bootsie egyébként korábban már készített klasszikus (Wágner, Erkel) zenei átiratokat a Magyar Állami Operaház felkérésére.

Wagner - Istenek alkonya https://soundcloud.com/dj-bootsie/wagner-die-g-tterd-mmerung-dj
Erkel - Hunyadi https://soundcloud.com/dj-bootsie/hunyadi-nyitany-final-mp

Jelen pillanatban DJ Bootsie egy új EP lemez elkészítésén munkálodik, melyet Ligeti Györggyel közösen készítenek. A két alkotó gondolatainak, zenei motívumainak e különleges találkozása már önmagában is ígéretesnek tűnik, hisz elég, ha csak önmagában e két egymástól teljesen eltérő zenei világ izgalmas találkozására gondolunk, és akkor még nem vizionáltuk azokat a fenti interakció szülte énekes dalformákat, melyek természetes módon következnek a két zeneszerző összedolgozásából. A 2O15- ben megjelent „River of Roses” Dalok.hu cimü „Bootsie-Ligeti dal” valójában már ennek a tervezett közös projektnek” volt valamiféle előzménye, amihez vizuális „ízfokozóként” Rév Marcell készített egy nagyon izgalmas viedó klipet még a megjelenés évében. 

DJ Bootsie - River Of Roses feat. György Ligeti (Official Video) 


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink