YouTube alapok zenészeknek II. - Partnerprogram és a videók monetizálása

2021. 04. 21.

A YouTube napjaink legnépszerűbb zenehallgatási platformja, a digitális zeneeladás fontos bevételi forrása. Viszont nem könnyű eligazodni a működésén, főleg, hogy a részletei gyakran változnak. Az első cikkünkben az alapokról beszéltünk, most továbblépünk.

 

    YouTube Partnerprogram 

A YouTube Partnerprogram (YPP) segítségével az alkotók és a jogtulajdonosok bevételt szerezhetnek a YouTube-ra feltett tartalmukkal.
Bárki köthet megállapodást közvetlenül a YouTube-bal, erről bővebben ITT olvashatsz.

A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy a Google nem tud elegendő figyelmet fordítani a több millió alkotó problémáira. 
Ezért érdemes olyan cég segítségét kérni, aki a mérete miatt komolyabb érdekérvényesítő erővel bír.

    

       Dalok.hu - Believe

Partnerünk, a Believe Digital, a YouTube Top3 partnerek egyike, kiemelt pozíciója révén ügyfelei érdekeit maximálisan tudja érvényesíteni és a lehető legtöbb jogdíjat szedi be. 
A Believe közvetlenül csak milliós nézettségű zenekarokkal szerződik, a mi közbenjárásunkkal azonban a Te videóidat is tudják monetizálni.

A Believe Digital kiemelt pozíciója révén az általa kezelt csatornáknak több mint 2 milliárdos havi nézettsége van. Ő kezeli pl. a Queen, Björk és a Fat Boy Slim YouTube csatornáját, a magyarok közül nála van például a Halott Pénz és a Quimby is.

 

    YouTube Partnerprogram feltételei

A csatornádnak és a videóidnak meg kell felelniük a közösségi és a hirdetőbarát tartalmakra vonatkozó irányelveknek, ezen kívül el kell érniük bizonyos nézettségi szintet.

Amint egy csatorna eléri a 4000 órányi nézési időt az elmúlt 12 hónap vonatkozásában, illetve az 1000 feliratkozót, a csatornát ellenőrzik a programhoz való csatlakozás érdekében.

A program küszöbértékének elérésekor a csatornához tartozó videókon automatikusan elindul a monetizálás. 

 

    Monetizálás a Dalok.hu-val

Szerződéses partnereink a Backstage felületen keresztül feltöltik albumaikat.
Minden albumodnál külön jelezned kell, hogy igénybe kívánod-e venni a továbbterjesztés és YouTube monetizálás szolgáltatásunkat.
Partnerünk, a Believe Digital jelezni fogja a YouTube felé, hogy a felvétel monetizálását ő végzi, az Audio Fingerprint szolgáltatáson keresztül. Erről bővebben ITT olvashatsz.
Az Audio Fingerprint arra is lehetőséget ad, hogy a rajongók által feltöltött, sokszor nagy nézettségű videókból is neked származzon bevételed. 

 

    Monetizálás feltételei

A monetizálás album szinten történik. Ha az albumodon több dal nem felel meg a monetizálás feltételeinek, az album nem monetizálható. Ilyen esetek, ha:
•    albumod tartalmaz instrumentális zenei művet, melynek szerzője nem te vagy
•    vagy feldolgozott, átdolgozott dalokat más előadótól
•    remixek, átiratok, feldolgozások (ezek általában jelentős hangzásbeli hasonlóságot mutatnak az eredetivel)
Ha albumod feldolgozásokat tartalmaz, azt javasoljuk, saját AdSense fiókkal monetizáld.

Kövess minket itt és a Facebookon, a következő témánk a Dalok.hu által nyújtott YouTube szolgáltatások és a YouTube Music! Ha kérdéseid merülnek fel, keress minket az info@dalok.hu címen.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink