Waves of Budabeats - easy listening a javából

2023. 10. 02.

15 éve indult el a Budabeats, magyar független lemezkiadó széles zenei spektrummal a könnyű jazztől a kortárs elektronikus zenéig. A Budabeats Records alapítója DJ Gandharva, jelenleg ő és régi DJ és lemezgyűjtő partnere, Von Yodi vezeti a kiadót. Az első hat évben digitális kiadványokkal jelentkezett, majd 2015-től vinyl hanglemezek kiadására szakosodott a kiadó. A Dalok.hu révén kerülnek ki a digitális térbe.

A kiadó zenei profilja: funk, soul, jazz, afrobeat, hiphop, disco, latin, surf rock, garage, exotic, tropical, house, downtempo, cinematic. Az a ritka eset, amikor az igényes és a hallgatható, mindenki számára befogadható zene egy és ugyanaz.

A 15. születésnapjukat egy válogatás albummal ünneplik.

"A 15. szülinapi évünkre a koronát egy duplalemezes vinyl válogatással tesszük fel. A lemezen is szereplő sorrendben mutatjuk be a hazai és külföldi előadóinkat, akik vadiúj számokkal vájták ki a barázdákat: WaTa, Mytron, Kobza Vajk, BéTé, Erik Sumo, Son of Sam (Tom Caruana), Dokkerman and the Turkeying Fellaz, Premecz Mátyás Organ Trio, Vukán György, Oneeyedman, M.W.D., Kovacs The Hun, Chillum Trio, The Mabon Dawud Republic, Pleasure Voyage és Crookram.
Óriási köszönet Marcial Arts / DJ Bodoonak a bomba borítótervért és a PONTOONnak a támogatásért."
(Budabeats Facebook oldaláról)

Az albumot ITT tudod letölteni CD minőségben is, ITT pedig megtalálod a streaming platformokon.
 
Nézd meg a videóriportunkat a kiadó két alapítójával:

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink