Waves of Budabeats - easy listening a javából

2023. 10. 02.

15 éve indult el a Budabeats, magyar független lemezkiadó széles zenei spektrummal a könnyű jazztől a kortárs elektronikus zenéig. A Budabeats Records alapítója DJ Gandharva, jelenleg ő és régi DJ és lemezgyűjtő partnere, Von Yodi vezeti a kiadót. Az első hat évben digitális kiadványokkal jelentkezett, majd 2015-től vinyl hanglemezek kiadására szakosodott a kiadó. A Dalok.hu révén kerülnek ki a digitális térbe.

A kiadó zenei profilja: funk, soul, jazz, afrobeat, hiphop, disco, latin, surf rock, garage, exotic, tropical, house, downtempo, cinematic. Az a ritka eset, amikor az igényes és a hallgatható, mindenki számára befogadható zene egy és ugyanaz.

A 15. születésnapjukat egy válogatás albummal ünneplik.

"A 15. szülinapi évünkre a koronát egy duplalemezes vinyl válogatással tesszük fel. A lemezen is szereplő sorrendben mutatjuk be a hazai és külföldi előadóinkat, akik vadiúj számokkal vájták ki a barázdákat: WaTa, Mytron, Kobza Vajk, BéTé, Erik Sumo, Son of Sam (Tom Caruana), Dokkerman and the Turkeying Fellaz, Premecz Mátyás Organ Trio, Vukán György, Oneeyedman, M.W.D., Kovacs The Hun, Chillum Trio, The Mabon Dawud Republic, Pleasure Voyage és Crookram.
Óriási köszönet Marcial Arts / DJ Bodoonak a bomba borítótervért és a PONTOONnak a támogatásért."
(Budabeats Facebook oldaláról)

Az albumot ITT tudod letölteni CD minőségben is, ITT pedig megtalálod a streaming platformokon.
 
Nézd meg a videóriportunkat a kiadó két alapítójával:

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2023. 11. 27.
Miviana (dalszerző, énekesnő) miközben a GODFATER vokalistájaként bizonyít, az idei év folyamán megtalálta saját zenei útját is. Ennek első állomása volt az „Égni kell” című dal.
2023. 11. 16.
A jubileumi koncert a Magyar Nemzeti Múzeumban lesz megtartva december 8-án. Közreműködik: Petrás Mária, Balogh Kálmán, Farkas Zoltán Batyu – Tóth Ildikó Fecske.
2023. 11. 14.
Bakelit formájában jelent meg a Belmondo legújabb zenei anyaga, „Királyok kutyái” címmel, amelyen az utóbbi 2-3 év Czutor szerzeményei és négy vadonatúj dal hallható.
2023. 11. 13.
Ferenczi György, Mark & Jason (Mörk), Ágoston Béla (Zuboly), Ripoff Raskolnikov, Szabó Tamás, Szekeres X Barbaró, Pribojszki Mátyás + Takáts Eszter egy exklúzív koncerten. Megisméthetetlen élmény lesz!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink