Világsztár énekel Temesi Berci új dalában

2024. 10. 14.

A brit acid-jazz legenda Incognito énekesnője, Deborah Bond vendégszerepel Temesi Berci új dalában. Az Artisjus- és Fonogram-díjas basszusgitáros hatodik szólólemeze jövőre jelenik meg, a most publikált Soul is the flavour című szám ennek az előfutára. A dalhoz forgatott klip legtöbb jelenete az idei Sziget Fesztivál előtt és közben lett felvéve a Hajógyári-szigeten. Az érkező nagylemezen 9 új szerzemény lesz, és mind Bigband hangszerelést kapott. Az album első előfutára a Soul is the flavour, melyben Deborah Bond, az Incognito énekesnője hallható.


- Van egy rádióműsor, a Soul Session a Radio Cafén, aminek társ-műsorvezetője vagyok – mesélte Berci. - Bogyó Tamás, a műsor házigazdája, még 15 éve indította el. Meghívott 2019-ben, hogy legyek a műsorban társa. 6000-nél is több elemet számláló LP gyűjteménye van, szigorúan soul lemezek, amik a 70-es évektől max. '85-ig vannak kategorizálva. Folyamatosan felveszi a kapcsolatot élő legendákkal, például Michael Jackson énektanáraival, vagy éppen a Whitney Houston dalait író zeneszerző házaspárral.  Így kerültünk kapcsolatba Deborah-val, aki az Incognito énekesnője. Mikor terveztem az új lemezt, egy olyan dal hangszerelésébe fogtunk, amihez mindenképpen szerettem volna női lead vocalt, és Tomival egyeztetve arra jutottunk, hogy Deborah lesz a legjobb ehhez a dalhoz. Elküldtem neki a dalt, és azonnal igent mondott.


Deborah Bond mellett Berci Tornóczky All Access-beli zenésztársai, Zombori Atus (dob) és Tornóczky Feri (gitár) hallhatók, továbbá Bubenyák Zoltán (billentyűs hangszerek, a dal társszerzője), Lengyel Johanna és Kálmán Tamás (vokál, utóbbi a a dal társszerzője és szövegírója), Bakó István (szaxofon), a basszusgitáron pedig természetesen Berci játszik.  
- A dal arról szól, hogy az érzelmek sodornak, jönnek-mennek a kapcsolatok manapság, de a zene az igazi szerelem, ami örök – fogalmazott Berci.

A számhoz video is készült, melyben szerepel Deborah is, ő Amerikában állt kamera elé. Berci és a stáb a Sziget Fesztivál kezdete előtt forgatott snitteket az üres Óbudai-szigeten, majd ugyanazokon a helyszíneken a Sziget Fesztivál ideje alatt is leforgatták ugyanolyan képkockákat a tömegben. - Fesztiválhangulatot adunk át a képekkel, és azt igyekszünk megjeleníteni képileg is, hogy egyszer egyedül vagyunk, egyszer rengeteg ember van körülöttünk. A hangszer mégis mindenhova elkísér, és örök szerelem a zene – tette hozzá a basszusgitáros.


Temesi Berci Artisjus- és Fonogram-díjas zenei rendező, producer, basszusgitáros. 2024 tavaszáig több, mint 124 nagylemezen dolgozott, és több, mint 1400 kereskedelmi forgalomba került hangfelvételen hallható a basszusgitár játéka. 2012-2024 között 74 zenés televízió műsor zenei rendezője volt, köztük az X-Faktor, az Álarcos énekes, A Dal és a Sztárbox produkcióké. Jelenleg a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetének (MZTSZ) alelnöke, az Előadóművészi Jogvédő Iroda küldöttgyűlésének, és jogdíj bizottságának tagja, a Music Hungary Szövetség elnökségi tagja, a Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesületének elnökségi tagja, valamint a Máté Péter-díj Bizottság tagja.
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 10. 08.
2019-ben hódították meg a magyar közönséget, tavaly a Budapest Arénában adtak telt házas koncertet, idén már - közkívánatra - az MVM Dome színpadára tér vissza a Gianluca Ginoble, Piero Barone és Ignazio Boschetto alkotta Il VOLO együttes.
2024. 09. 30.
A southern rock műfajban tevékenykedő Asphalt Horsemen új albummal jelentkezett.
2024. 09. 30.
Pár napja jelent meg a Sonic Bear Punch zenekar legújabb viedó klipje "Minden visszaszáll" címmel, de év végéig még várható újabb megjelenés.
2024. 09. 30.
Virtuóz cimbalomjátékát sok kontinensen ismerik már Miklóst, de most sikerült meglepni mindenkit - egy Beatles, Sting, Seress Rezső és mások népszerű kompozícióit tartalmazó feldolgozáslemezt adott ki.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink