V’73 archív felvételei és Dévényi Ádám életmű-válogatása először digitálisan

2023. 04. 26.

Moiras Records kiadásában és a Dalok.hu terjesztésében jelentek meg a legendás magyar progresszív rock trió archív felvételei és sok ismert sláger szerzőjének a válogatása.

V’73: Seven Pieces for Keyboards, Bass Guitar and Drums


 

Törzshelyétől, a Volán klubtól kölcsönözte rövid nevének első felét a hetvenes évek legendás magyar progresszív rock triója. A szám pedig az alapítás évét jelzi. Együtt játszott itt Lerch István és Herpai Sándor (akik innen a V’Moto-Rockhoz igazoltak), valamint Sáfár József, a P. Box későbbi oszlopos tagja. Az együttes vérbeli progresszív hangulatú számai digitális formátumban mindmáig kiadatlanok maradtak.
A felvételek 1973-1976 között készültek a prog-rock trió koncertjein. ITT találod a digitális platformokon.

 
Dévényi Ádám: Elmúlik - jelen


 

Dévényi Ádám életmű-válogatása több évtizednyi alkotómunka gyümölcsét öleli fel. A dalszerző-énekes a Bikini együttes szövegírójaként vált ismertté, azonban a rockzenekar valójában a szerző kész dalait dolgozta át. Így olyan slágerek fűződnek Dévényihez, mint a Közeli helyeken, vagy az Adj helyet magad mellett. Pályatársai kimagasló tehetségként, korának kiemelkedő lírikusai közt tartották számon. Dévényi érzékeny dalköltői világa jól körbejárható válogatásunk segítségével.

ITT hallgatható meg a lemez a streaming platformokon.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2023. 11. 27.
Miviana (dalszerző, énekesnő) miközben a GODFATER vokalistájaként bizonyít, az idei év folyamán megtalálta saját zenei útját is. Ennek első állomása volt az „Égni kell” című dal.
2023. 11. 16.
A jubileumi koncert a Magyar Nemzeti Múzeumban lesz megtartva december 8-án. Közreműködik: Petrás Mária, Balogh Kálmán, Farkas Zoltán Batyu – Tóth Ildikó Fecske.
2023. 11. 14.
Bakelit formájában jelent meg a Belmondo legújabb zenei anyaga, „Királyok kutyái” címmel, amelyen az utóbbi 2-3 év Czutor szerzeményei és négy vadonatúj dal hallható.
2023. 11. 13.
Ferenczi György, Mark & Jason (Mörk), Ágoston Béla (Zuboly), Ripoff Raskolnikov, Szabó Tamás, Szekeres X Barbaró, Pribojszki Mátyás + Takáts Eszter egy exklúzív koncerten. Megisméthetetlen élmény lesz!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink