V’73 archív felvételei és Dévényi Ádám életmű-válogatása először digitálisan

2023. 04. 26.

Moiras Records kiadásában és a Dalok.hu terjesztésében jelentek meg a legendás magyar progresszív rock trió archív felvételei és sok ismert sláger szerzőjének a válogatása.

V’73: Seven Pieces for Keyboards, Bass Guitar and Drums


 

Törzshelyétől, a Volán klubtól kölcsönözte rövid nevének első felét a hetvenes évek legendás magyar progresszív rock triója. A szám pedig az alapítás évét jelzi. Együtt játszott itt Lerch István és Herpai Sándor (akik innen a V’Moto-Rockhoz igazoltak), valamint Sáfár József, a P. Box későbbi oszlopos tagja. Az együttes vérbeli progresszív hangulatú számai digitális formátumban mindmáig kiadatlanok maradtak.
A felvételek 1973-1976 között készültek a prog-rock trió koncertjein. ITT találod a digitális platformokon.

 
Dévényi Ádám: Elmúlik - jelen


 

Dévényi Ádám életmű-válogatása több évtizednyi alkotómunka gyümölcsét öleli fel. A dalszerző-énekes a Bikini együttes szövegírójaként vált ismertté, azonban a rockzenekar valójában a szerző kész dalait dolgozta át. Így olyan slágerek fűződnek Dévényihez, mint a Közeli helyeken, vagy az Adj helyet magad mellett. Pályatársai kimagasló tehetségként, korának kiemelkedő lírikusai közt tartották számon. Dévényi érzékeny dalköltői világa jól körbejárható válogatásunk segítségével.

ITT hallgatható meg a lemez a streaming platformokon.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 02. 04.
A Moiras Records kiadásában és a Dalok.hu terjesztésében most jelenik meg először digitálisan a legendás felvétel eredeti verziója, újramasterelve. Ez a Rice leghosszabb és legprofibb demofelvétele, amelynek érdekes története van.
2023. 05. 24.
A Kossuth-díjas, Érdemes művész új albuma parádés zenészgárdát vonultat fel. A kitűzött cél: hangokkal gyógyítani.
2023. 05. 19.
Különleges táncdalfesztivállal ünnepli fennállásának 40. évfordulóját a Katona József Színház társulata a Budapest Parkban, május 21- én.
2023. 05. 17.
A 70-es évek gazdag török pszichedelikus tradícióra építő Vedat Akdag színfolt a magyar tánczenei életben. A Katttarzis Productions és a Trottel Records kiadványát a Dalok.hu dobja be az online térbe.
2023. 05. 14.
A siófoki Plázs a Balaton buliközpontja, ahol nappal a felhőtlen strandolásé, este pedig a gondtalan bulizásé a terep és ez idén sem lesz másként: immáron a nyolcadik szezon veszi kezdetét a pünkösdi hétvégén.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink