Török Ádám és a RABB: Rabbocska

2022. 11. 07.

Felújított minőségben, digitálisan, a Dalok.hu terjesztésében ismét elérhetővé válnak azok a dalok, amelyeket a Nagy Generáció egyik kiemelkedően tehetséges tagjának, Török Ádám RABB nevű formációjának köszönhetünk. De mi is ez a RABB?
 
Török Ádám Máté Péter-díjas magyar fuvolista, énekes és dalszövegíró,  a jazz-rockot játszó és leginkább a 70-es években aktív Mini együttes alapítója és frontembere.

A Mini az 1980-as évek elején szűnt meg, Ádám ekkor alapította meg a Mini RC-t (Robot Company) és a Tátrai-Török Tandemet. 1987-től 1990-ig Török elsősorban szólókarrierjére koncentrált, fellépett Amerikában, Svájcban, Olaszországban és Ausztriában is. 1991-ben alapította meg a R.A.B.B. (Rhythm and Blues Branch) nevű zenekart Závodi Jánossal.

Ádámot alapvetően a nyugaton épp reneszánszát élő bluesmuzsika inspirálta. A dobok mögött Köves Miklós „Pinyóval”, Zsoldos Tamás basszusgitárossal, Muck Ferenc szaxofonossal, valamint Závodi János gitárossal 1991 tavaszától voltak aktívak. Működésük nyolc esztendeje alatt a műfaj egyik legnépszerűbb koncertprodukciójának számítottak. Az elkerülhetetlen tagcserék mellett – Zsoldos Tamást Kerékgyártó „Füles” István váltotta, Závodi helyett pedig Mohai Tamás érkezett – 1993 és 1996 között három saját stúdióalbumot rögzítettek: RABB, Nekünk csak ennyi kell, és Üres a ház nélküled Baby, majd 1998 elején feloszlottak. A most megjelenő kiadvány a zenekar legnépszerűbb, digitálisan felújított számaiból válogat. 

A lemezt ITT tudod letölteni, ITT  pedig eléred a főbb streaming platformokon. 

Az analóg minőség szerelmesei vinylen is meghallgathatják az anyagot, ha megkeresik a kiadót. A Moiras Kiadó többnyire régi, már nem elérhető felvételek felkutatásával foglalkozik, azokat felújítja és kiadja vinylen,valamint digitálisan.  

MEGOSZTÁS

További hírek

2022. 10. 10.
A Moiras Records elfelejtett vagy éppen soha közre nem adott értékes, régi felvételek gondozását vállalt fel. Most egy újabb kincs kerül ki, a Dalok.hu pedig eljuttatja a fő zenei platformokra.
2022. 11. 28.
A 12 legszebb magyar irredenta dalt korszerű zenei alapokon, szimfonikus zenekarra hangszerelve, kiváló előadóművészek előadásában adta ki a várpalotai Trianon Múzeum.
2022. 11. 27.
Énekes, gitáros, de emellett főként dalszerző, és szövegíró angol és magyar nyelven. Játszik gitáron, basszusgitáron, csellón, és egyéb húros hangszereken. Jelenleg két állandó zenekara van...
2022. 11. 22.
Ez a bejegyzés a zenészeknek szól. Itt megosztunk Veletek néhány tapasztalatot és ajánlást ebben a témában, hogy a ti új felvételeitek biztosan akkor és úgy kerüljenek piacra, ahogyan ti szeretnétek.
2022. 11. 21.
Hallgatom a lemezt és mondom a feleségemnek: „Mókuci! Ő az a fickó, akinek a 70. szülinapját ünnepeltük tegnap.” Nem akarja elhinni. Szentül meg van győződve, hogy ebben a korban az embernek már nincs ilyen hangja. Pedig van! 
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink