Szubjektív riport egy fesztiválról 4.0

2007. 08. 12.


Az eső rossz tréfát űzött a kulturált szórákozásra vágyókkal, a többiek számára viszont elhozta a fényképészek által oly szeretett woodstocki hangulatot.
Mi Harcsa Veronikával kezdtünk, hatkor a Jazz Színpadon. Veron éneke egyre jobb – a mély hangok az érett nőt, a bontott akkordos variációk a profit mutatják benne. Trióval lépett fel, a stílusa smooth jazz, de csak első hallásra. Itt komoly jazzzenészek játszanak, és Veronra is szép jövő vár.


Karaván Familiát 20.15-től láthattuk a Roma Sátorban. Aki nem tudta – ez egy igazi család, ahol a gyerekek már annyira felcseperedtek, hogy a szülők lassan a főszerepet adják át nekik. 


A Proffessional Areában nemzetközi találkozó volt, ahol az Export Iroda informálta a külföldi szervezőket az idén nagyobbra tervezett Hangfoglalás rendezvényről. Több infó a www.mxh.hu –n.
Nine Inch Nails volt az este fő attrakciója. A zenéjük nem olyan átütő már, mint tíz éve, de az attitűd kifogástalan, a látvány pedig olyan szintű, hogy néha optikai csalódást gyanítottunk.


Az Ambient Sátor a megfáradt Szigetlakók utolsó menedéke. Ott lehet igazán relaxálni, aludni, szerelmeskedni. De ez nem minden, mert ezen a színpadon mutatkoznak be az új reménységek (pénteken az Operencia) és a kísérletező lelkek, akik a zene motorjai, de máshol nem kapnak fellépési lehetőséget. Tegnap Klimentet (Bg) láttuk ott, vendégdobossal, akit Surbahar nevén ismerhet a Dalok.hu közönsége. Gyönyörű úszó zene, amiről nem az elektronika jut eszünkbe, hanem a szépség. Hamarosan a Dalok.hu-n is hallható lesz!

Fotók: Anna Pervozvanskaya
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink