Szappanos György emlékestet tartanak a Gitármánia Táborban

2021. 07. 08.

A Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor egykori tanáráról, a tragikus hirtelenséggel elhunyt Szappanos György basszusgitárosról barátai, zenésztársai koncerttel emlékeznek meg a szolnoki rendezvényen.

Az egyhetes esemény nyitónapján Szapi első komoly zenekara, a Molotov Funk koncertezik, ráadásul az együttes mindegyik felállása színpadra lép.

A Gitármánia július 19-től 25-ig a szolnoki Tiszaligeten lesz megtartva, és az egy hét alatt közel száz koncert, kurzus és egyéb program várja az érdeklődőket. A legkiválóbb muzsikusok tanítanak majd, köztük Makovics Dénes, Pulius Tibor, Fehérvári Attila, Anga Kis Miklós, Görögh Dani, Lombos Marci, Nagy Ádám, Szakos Krisztián, Csányi Zoltán és Madarász Gábor. Koncertet ad többek közt a Meristem, a USEME, az Antares és a Cimbaliband, és egy interaktív kurzus erejéig összeáll egy zenekarrá Mohai Tamás, Gyémánt Bálint, Mike Gotthard, Takács Roland Adrián és  Tóth Tamás.  

A Gitármánia Tábor már teltházas, így arra jelentkezni nem lehet, de a rendezvénnyel párhuzamosan futó Hangszert a kézbe kiállításra még regisztrálhatnak óvodás és iskolás csoportok. Ugyanitt rendezik meg az AztaQ Amatőr Zenei Tehetségkutatót is, amire július 10-ig nevezhetnek az együttesek. A legjobbak fellépési lehetőségeket nyerhetnek, többek közt az idei Művészetek Völgyébe, a Kőbányai Udvar helyszínre.

További információ:
http://www.instrumentweb.hu
http://www.facebook.com/Gitarmania

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 06. 21.
2006 június 21-én, a Zene Ünnepén kinyitotta kapuit a Dalok.hu. Az alábbiakban elmeséljük, hogyan és miért indultunk, milyen volt akkor a világ és mi történt azóta.
2021. 09. 14.
Nem olyan gyakori a női rapper, pedig nem olyan műfaj ez, ami kifejezetten férfi tulajdonságokat kíván. Bemutatjuk Jeannyt, a költőből lett rappert.
2021. 09. 13.
Az Xtra Feszt elnevezésű esemény szeptember 15-19. között  várja a Parktól megszokott széles zenei palettával a látogatókat.
2021. 09. 08.
A hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az underground közeg füstös kiskocsmáiból és klubjaiból az Anna And The Barbies a nagy színpadokra és reflektorok kereszttüzébe kerülve továbbra is önmagát adja, kivétel nélkül mindig és mindenhol.
2021. 09. 06.
Az elmúlt két évben megjelent videókkal lehet nevezni, premiert is időzíthetsz a Szemle idejére. A klipeket évente változó, független zsűri értékeli, közönség-díj is van.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink