Smárton trió fellépése

2007. 11. 20.
Smárton trió és egy Hammond
November 30. péntek 18 óra Petőfi Művelődési Központ – Bicske
 
Sütő Márton - gitár
Kovács Zoltán - bőgő
G. Szabó Hunor - dob
Premecz Mátyás - hammond B3 orgona
 
A trió tagjai a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén diplomáztak 2004-ben.
A repertoárt Sütő Márton szerzeményei és sajátos feldolgozások alkotják. A zenét jellemezni a blues, jazz és rock izgalmas keverékeként lehet.
Az együttes 2003 telén alakult és tavasszal mutatkozott be a közönségnek.
Azóta folyamatosan fejlődő műsorral lép fel fesztiválokon és budapesti klubokban.
2003. novemberében egy első helyezéssel jutalmazták a trió munkáját a Lipótvárosi Jazzversenyen.
2006 őszén Még nem tudom címmel megjelent a trió első lemeze.
 
Premecz Mátyás 2007-ben diplomázott jazz-zongora szakon és egyike a kevés hazai hammond előadóknak.
 
Az új hangzást már megismerhette a budapesti Gödör Klub és a MOL Jazzfesztivál közönsége, de most először hallható egy teljes koncertanyag a négy tagú felállással.
 
E különleges koncerten a triólemez számai mellet eredeti feldolgozásokat és az alkalomra komponált számokat mutat be az együttes.
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink