SEXEPIL MA ÉS MINDÖRÖKKÖN ÖRÖKKÉ...

2007. 02. 08.
A Sexepil amolyan klasszik magyar underground zenekar volt 1989-ig. Ekkor került Hegyi Zoltán énekes helyére Mick Ness, holland énekes. Ott pedig konkrétan megváltozott valami.
Egy olyan zenekar kezdett el kifejlődni belőlük a kilencvenes évek elején, mely egy teljesen más zenei világot mutatott az itthon aktív zenekarokéhoz képest. Első angol nyelvű lemezük, a Love Jealousy Hate amolyan irányadó volt, a következő, az Against Nature már stílusos, egyedi darab (Az Eroding Europe klipjét az MTV-s Paul King szanaszét játszotta műsorában), a harmadik, a Sugar for the soul pedig a kilencvenes évek egyik legkomolyabb hazai zeneprodukciója lett.

Kiadójuk nemzetközi terjesztésben tolta a lemezt, három Aranyzsiráfot vittek haza, elindult az amerikai turné, de a komoly áttörés mégis elmaradt. 1997 óta nem igazán lehetett hallani róluk, csak az emlékek és a ronggyá hallgatott kazetták maradtak, mígnem tavaly, a Volt és a Sziget fesztiválon is felléptek. Bár Mick már nem tör-zúz, attól még mindig ott van ez a sztori a szeren. Tessék csak elmenni a Kiscelli Múzeumba tizedikén. Merthogy itt "alapvetően még mindig egy erős gitárzenéről van szó" - ahogy azt lapunknak a nyáron nyilatkozták. Kötelező házi. Hiányzásért meg vérciki egyest kapni.
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
2024. 03. 31.
Számtalan újítással rendezik meg az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatot, és minden eddiginél nagyobb nyereményeső hullik a döntős zenekarokra.
2024. 03. 18.
"Sosem élveztem még annyira a számírást. Volt, hogy egész furcsa ötletek is jöttek, de voltam elég bátor, hogy kibontsam". Új magyar-osztrák jazz album a BMC kiadásában.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink