Sergő Sára - Teljesen odavagyok

2023. 09. 03.

"A közösségi közlekedésben figyelem a velem együtt utazókat, és igyekszem kitalálni a külső jegyek alapján, kinek milyen élete lehet. A dalaim elsősorban különböző női sorsokról mesélnek néha mély fájdalommal, olykor pedig bohókásan."

Magyar Krónika interjú

Bemutatjuk Sergő Sára első szólóalbumát, amely a Dalok.hu terjesztésében jelent meg a napokban.

Nemcsak előadóval állunk szemben - a zenét és a szöveget is Sára írta, és megtalálhatóak a lemezen novellái is.
Szerinte legfőképpen az egykor tanult népdalok, sanzonok és a kortárs magyar alternatív zene szövegei és dallamvilága (Kollár-Klemencz László, Kaukázus, 30Y, Hiperkarma), a magyar beatkorszak nagyjai (Illés, Koncz Zsuzsa, Zorán, Kovács Kati) és a 30-as évek sanzonjai (Karády Katalin) hatnak alkotásaira, de az általa írt dalokról így írt a Hajónapló Youtube csatornája: „A sanzonok világából merítő magyar nyelvű dalok pici jazz-es beütéssel”.

Sára a lemezéről:

Az album dalai és novellái különböző életutakról mesélnek: néha bohókás, balatoni retro hangulatban, szívmegszakadósan... A koncertszínházas albumot nyár elején mutattuk be a budapesti Három Holló Kávéház színháztermében, ahol Makk András jazzgitáros társam és Kelecsényi Panni színésznő kollégám csempészett plusz varázslatot játékával és a dalok között közreműködött az általam írt novellákkal. A dalok alapvetően sanzonos, folk-poppos, bosa novás hangulatúak, de a különböző hangszerelés néhol más-más stílusba repít minket el. 


Az album történetének legelső megállója a "Teljesen odavagyok" animációs videóklip, mely az alkotók ( Sergő Sára + Paczolay András designer-formatervező) ötleteiből, a dalhoz és a közösségi közlekedéshez fűződő hangulatokból, színekből és főként valós budapesti felvételekből táplálkozva, a mesterséges intelligencia segítségével készült el. 

 

A lemezt ITT tudod letölteni, ITT pedig meghallgathatod az ismert platformokon.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2023. 11. 27.
Miviana (dalszerző, énekesnő) miközben a GODFATER vokalistájaként bizonyít, az idei év folyamán megtalálta saját zenei útját is. Ennek első állomása volt az „Égni kell” című dal.
2023. 11. 16.
A jubileumi koncert a Magyar Nemzeti Múzeumban lesz megtartva december 8-án. Közreműködik: Petrás Mária, Balogh Kálmán, Farkas Zoltán Batyu – Tóth Ildikó Fecske.
2023. 11. 14.
Bakelit formájában jelent meg a Belmondo legújabb zenei anyaga, „Királyok kutyái” címmel, amelyen az utóbbi 2-3 év Czutor szerzeményei és négy vadonatúj dal hallható.
2023. 11. 13.
Ferenczi György, Mark & Jason (Mörk), Ágoston Béla (Zuboly), Ripoff Raskolnikov, Szabó Tamás, Szekeres X Barbaró, Pribojszki Mátyás + Takáts Eszter egy exklúzív koncerten. Megisméthetetlen élmény lesz!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink