Sajba - Ősapám PREMIER!

2021. 05. 18.

A Sajba formáció tradicionális és elektronikus hangszereket használó, népi és modern zenei motívumokból építkező, ethno-techno, avagy gépi-népi trió a Dunakanyarból. Első albumuk a Dalok.hu terjesztésében jelenik meg nemsokára. Most pedig nálunk láthatjátok először első klipjuket.  

Mostanában, ha Dunakanyar felől érkezik egy új művészi produktum, érdemes rá figyelni. Őszintébb, tisztább megnyilvánulásokat hallunk / látunk onnan, egyre nagyobb számban. Nem csoda: egyre több művész költözik a Kanyarba és táplálkozik a művészethez elengedhetetlen forrásokból – természet, lassulás, kevesebb külső inger.
Ilyen a viszonylag új formáció első klipje is. A világzenei, versfeldolgozó Misztrálból ismert Heinczinger Mika lakonikus, maximálisan odaillő dallamba öltözteti József Attila versét. Néder Lackó (elektronika) és Orosz Marci (dobok) visszafogott, ugyanakkor erőteljes groove-ot adnak a számhoz. Így szabad csak a klasszikusokhoz hozzányúlni – bátran és tiszteletteljesen.

A videót József Attila: Ősapám című versére rendezték, egyszerre pörgős, elemi erejű, és nagy távlatokat fölmutató zenéjét Heinczinger Mika és a Sajba szerezte, az operatőri és vágói munkáért Ungi Dániel felel, a lovas Szebényi Dániel, a ló pedig Golden Star. A feketefehér, ám megfelelő pillanatokban pár színt fölvillantó film méltóságteljes, tarkovszkiji hangulatot áraszt némiképp fölturbózva, allegorikus alakokkal, akik erdőn, mezőn, réteken talpalva és vágtázva keresik az őserőt, a nyugodt, gondos estet, vagy épp a száz vitéz halált. A végén mindenesetre a bús fiú egy hatalmas, bölcs, és óvó, földet éggel összekötő ősfa segítségével találkozik a bús apával, hogy kezet foghassanak az elzenélt-elregélt szellemvilágban. 
Várjuk a folytatást!
És íme a klip:


 
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 07. 05.
A pályázat célja az, hogy fiatal művészeket és klasszikus zenei szakembereket ösztönözzön újszerű, innovatív, a kor megváltozott igényeire reflektáló projektek megalkotására, valamint a fiatal korosztályt megcélzó újszerű kommunikáció alkalmazására.
2024. 06. 25.
Jubileumi koncertjük után a Halott Pénz a bejövős fesztiválon lép fel. A fesztivál jellege is extra, nem klasszikus „ottalvós”, mint a legtöbb fesztivál, hanem könnyű megközelíthetősége miatt bejárós, azaz „bejövős” fesztivál.
2024. 06. 25.
Gőzerővel zajlanak a klasszikus, nyers rock and roll és a modernebb, dalközpontú garázsrock sajátos keverékét játszó The Trousers hetedik albumának előkészületei.
2024. 06. 21.
Több mint 1000 jelentkezés, ebből 33 dal került a válogatásra, amelyek a szivárvány minden árnyalatában, sőt, még annál többen is megmutatják, hogy van élet a kereskedelmi rádiók szűkös kínálatán túl is.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink