Rockünnep!

2007. 01. 28.
Ismét felvirrad a szöges bőrdzseki, a magas szárú Tisza-tornacipő és baboskendő napja, kezdjünk el keresgélni a szekrény alján, láda mélyén, mert már hangolnak a Budai Ifi Park egykori sztárjai is.
 
Igazi rocktörténeti esemény lesz: eredetiben hangzik majd el a 70-es, 80-as évek gyakorlatilag összes rockslágere. A kétnapos bulit az 1973-ban alakult szombathelyi Lord nyitja majd a Vándorral. Utánuk jönnek a V-betűsök, azaz Vikidál és Varga ezúttal a Boxer élén. Nincs pihenés, máris Hobo áll a színpadon és naná, hogy ott lesz az az édes, Hosszú lábú asszony, akit a 80-as évek kultzenekara a D. Nagy-vezette Bikini követ.
 
Egy 24 éves Skorpió mászik utánuk a deszkákra, hogy aztán Freinreisz vezetésével újraélessze a múltat és felelevenítse, hogy miről is beszél az egész város. És még csak itt van vége az első napnak. A második felvonást a Fáraó indítja majd, és igazi rock&roll-lal folytatja Deák Bill Gyula. Aztán bekeményedik a buli és jön a Beatrice, majd az első magyar hardrock-banda, az 1973-ban alakult P. Mobil Schuster Lórival az élen. Az estét a Karthagó pörgeti tovább a finálé felé, amely most Balázs Fecó és a Korál lesz, akik bizonyára nem csak egy-két marék homokot hintenek el a szélben.
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
2024. 03. 31.
Számtalan újítással rendezik meg az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatot, és minden eddiginél nagyobb nyereményeső hullik a döntős zenekarokra.
2024. 03. 18.
"Sosem élveztem még annyira a számírást. Volt, hogy egész furcsa ötletek is jöttek, de voltam elég bátor, hogy kibontsam". Új magyar-osztrák jazz album a BMC kiadásában.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink