Riot! – magyar punk női nemben

2023. 09. 04.

Egy igazi hiánypótló válogatással állunk szemben. A „Riot! Women from the hungarian wasteland” a 2010-es, 20-as évek, magyar, női, underground punk hardcore zenekarok színterét és mondanivalóját szándékozik dokumentálni. Ja, hogy alig ismerik őket? Nos, hát éppen ezért! Számozott LP+booklet formátumban jelenítette meg a Trottel Records, digitálisan a Dalok.hu terjeszti. A sorozat első albumán /vol.1/ szereplő zenekarok: Halott
Kígyók, Holnaplányok, Kultivátor, Palánta, Plüssnapalm és a Piresian Beach. Minden formáció más stílus, a klasszik punk '77-től kezdve, pszichedelikus punk hardcore, noise, post punk, garázs punk esős napokra
- minden van benne. 


„Itt és most szó sincs efféléről: húsba vágó életérzések, szabad szájú és találó beszólások, sok-sok ötlet, karcos és húzós gitárzúzások a jussunk, és bevallom rég esett ennyire jól olyan zenéket hallani, amik nem hagynak elinalni a rögvalóság elől. Sőt, kifejezetten felszabadító érzés, hogy sikerült összerakni egy olyan anyagot, amiben minden a helyén van, és még a lazább grúvokkal operáló zenék is működnek, és ahol az összes bandának olyan erős a karaktere, amitől tovább akarom hallgatni őket.”
Lángoló Gitárok kritika


Az albumot ITT, ITT pedig eléred a digitális platformokon. 

A napokban elbeszélgettünk a válogatás kiadójával, Rupaszov Tamással a lemezről és sok minden másról, lejjebb találod a podcastunkat.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2023. 11. 27.
Miviana (dalszerző, énekesnő) miközben a GODFATER vokalistájaként bizonyít, az idei év folyamán megtalálta saját zenei útját is. Ennek első állomása volt az „Égni kell” című dal.
2023. 11. 16.
A jubileumi koncert a Magyar Nemzeti Múzeumban lesz megtartva december 8-án. Közreműködik: Petrás Mária, Balogh Kálmán, Farkas Zoltán Batyu – Tóth Ildikó Fecske.
2023. 11. 14.
Bakelit formájában jelent meg a Belmondo legújabb zenei anyaga, „Királyok kutyái” címmel, amelyen az utóbbi 2-3 év Czutor szerzeményei és négy vadonatúj dal hallható.
2023. 11. 13.
Ferenczi György, Mark & Jason (Mörk), Ágoston Béla (Zuboly), Ripoff Raskolnikov, Szabó Tamás, Szekeres X Barbaró, Pribojszki Mátyás + Takáts Eszter egy exklúzív koncerten. Megisméthetetlen élmény lesz!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink