Rémember hírek odaátról

2006. 08. 03.
Sziasztok,
A Sziget musoraba iden is befertunk, aminek nagyon orulunk, keszulunk ra ezerrel. Ugyanis, eloszor mutatjuk meg magunkat otthon uj, experimentalis hangzasu trio felallasunkkal, a Threemember-rel (dob, gitar, enek). Ez Angliaban nagyon bejott, remeljuk majd nektek is! Tehat, ha urt hagyott bennetek Jovanotti a Nagyszinpadon, vagy hajrazaaaaasra vagytok, vagy ha eppen arra vet a sor, akkor augusztus 10-en ejfelkor a Wan2 szinpad a hely! Mi pedig hozzuk majd a format testveries idomegosztasban: 3member + Rémember.
A legutobbi Sziget beharangozonk ota a londoni koncertjelenletunk fejlesztesen dolgoztunk. Jelentjuk, tavaly osztol meg jobb helyeken jatszhattunk, mint korabban. Bekerultunk a KOKO-ba, a Barfly-ba, a Marquee-ba, az Underworld-be, amik mind nehezen beveheto bastyak voltak, illetve meg mindig azok. Felleptunk a BBC Xmas party-jan, es a Babyshambles (Pete Doherty ex-Libertines jelenlegi bandaja) elozenekarakent is. A legfrissebb hirunk pedig: idopontot kaptunk a northampton-i Balloon Festival-tol [www.northamptonballoonfestival.com ]. Attortuk a falat, eletunkben eloszor, brit fesztivalon jatszhatunk majd! Raadasul nem is egy kicsi feszko, allitolag ketszazezres - habar tudjuk, ez meg nem a
Glastonbury:)
Sajnos csalodnunk is kellett. Egyre egyertelmubb a paradoxon, miszerint egy kelet-europai 'multis', world-wide szerzodes (esetunkben EMI Music
Publishing) nem jelenti azt, hogy itt Londonban az anyaceg szerzodott muveszenek tekinti a zeneszt. Hiaba adtunk 50 koncertet Angliaban egy ev alatt, a nekunk beigert segitseg eddig elmaradt. Ugyhogy egyelore kisebb gerillaharc ez a menet, viszont a Szigetorszag info+zene-szippantasnak tovabbra is remek.
Vegul, d.n.u.s.: nemcsak a Wan2 szinpadon lathattok bennunket. Brutal Boys-projektunk lep fel aug 14-en a Pesti Est szinpadon, ahol vendegunk lesz a reading-i Obiat-bol Laz es Alex. Laz Pallagi veszpremi szarmazasu, zenekaraval [www.obiat.com] jo nevet vivott ki maganak UK stoner underground korokben. Jero aznap este mashol jatszik, ugyhogy a kezdes korai, 16h. Oriasi sajnalatunkra a beharangozott UK DMC + Beatbox Champion [L. H. - Wandan & Muzzel] feat. vegul is elmarad. DE! karpotlasul erkezik majd nehany vendeg a BpRnR hazatajarol!
Szoval, a szigetes viszon'latasig!
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink