PLUTO – az Ismeretlen magyar költő és a Pultos lány.

2023. 09. 19.

A sok „nekemmindenegyformánpopzene” mellett itt egy friss, egyedi megjelenés. Költői, zenei, és rólunk szól. Felismerhetőek a dalok karakterei, a zene pedig az időtlen stílusokból és nem a mai trendekből merít. 

A Pluto zenekar közel két évtizede jelen van a magyar klubéletben. Vezetője, Nemes András a 2010-es években a nagysikerű Biorobot zenekarban alkotott szerzőpárost Bérczesi Robival (Hiperkarma). 

Utóbbi időben nem hallottunk a zenekar felől és itt a meglepetés - új felállás, új hangzás és új album, amely a Dalok.hu terjesztésében kerül ki a digitális platformokra. Alternatív rockban egyedülálló, szokatlan triót alkotnak: baritonszaxofon-baritongitár-dob felállásban.

Nemes András András unokaöccse Nemes Janó szaxofonozik és vokálozik. Ő tapasztalt multi-instrumentalista, számos zenekarban megfordult, évekig volt a Hiperkarma tagja. Szirmai Pál dobol és vokálozik. 

Különleges hangzású albumuk szeptember 18-án jelent meg Ismeretlen Magyar Költő címmel. A felvételek a Tom Tom studióban készültek, a producer Dorozsmai Gergő volt. A studiómunkát az élő feeling, az egyszerre feljátszott alapok határozták meg. Az eredmény kompakt és egyedülálló hangzású nyolc dal, az alternatív rock újragondolása, az ének mellett ezúttal a bariton-szaxofoné a főszerep.

Zenéjük a rockabillys lüktetés és a ’90-es évek repetitív alternatív rockjának egyedi keveréke.  

A Morphine együttes rajongói az album első hangjainál elmosolyognak, de biztosan vonzó és nem taszító hatással lesz rájuk a hasonló hangzás. Ugyanis itt saját tartalom van, a Morphine-féle hangszerelés csak a zenei nyelv, amin ráadásul errefelé nem sokan beszélnek.  

Nemes András a lemezről: 

A dalszövegek zömének van egy különleges főhőse, akár egy novellában. Már a dalcimben is benne vannak - az Ismeretlen magyar költő, a Pultoslány, Lucifer, Bujdosó Áron – de a többi dalban is felbukkannak ezek a köztünk, járó, kívülálló nagyvárosi karakterek. Így az album egyfajta budapesti tabló lett vagány, sztorizós történetekkel.


Lemezbemutató koncertjük a Három Hollóban lesz október 7-én, az Újzenekar és a Captain Average társaságában.
A Pluto közeljövőben klubkoncertekkel és fesztiválmegjelenéssel igyekszik megmutatni izgalmas új zenei világát a közönségnek.

Az albumot ITT tudod letölteni ITT pedig meghallgathatod a digitális platformokon.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2023. 11. 27.
Miviana (dalszerző, énekesnő) miközben a GODFATER vokalistájaként bizonyít, az idei év folyamán megtalálta saját zenei útját is. Ennek első állomása volt az „Égni kell” című dal.
2023. 11. 16.
A jubileumi koncert a Magyar Nemzeti Múzeumban lesz megtartva december 8-án. Közreműködik: Petrás Mária, Balogh Kálmán, Farkas Zoltán Batyu – Tóth Ildikó Fecske.
2023. 11. 14.
Bakelit formájában jelent meg a Belmondo legújabb zenei anyaga, „Királyok kutyái” címmel, amelyen az utóbbi 2-3 év Czutor szerzeményei és négy vadonatúj dal hallható.
2023. 11. 13.
Ferenczi György, Mark & Jason (Mörk), Ágoston Béla (Zuboly), Ripoff Raskolnikov, Szabó Tamás, Szekeres X Barbaró, Pribojszki Mátyás + Takáts Eszter egy exklúzív koncerten. Megisméthetetlen élmény lesz!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink