Piacon, kertészeti osztályon és Azahriah előtt is koncertezik a Gorg & Benzol 

2024. 06. 12.

Nagyon Kis Magyarország Turné néven egynapos koncertsorozatot bonyolít le rendhagyó budapesti helyszíneken a Gorg & Benzol. A fúziós jazztrió május 25-én piacon, hipermarket kertészeti osztályán, budapesti parkban és Azahriah előtt is játszik, csak kicsit másképp. A tavalyi Öröm a Zene-fődíjas zenekartól eddig sem álltak távol a szokatlan megjelenések, nemrégiben például egy Hip-Hop kislemezt adtak ki.

A Gorg & Benzol a május 25-i miniturnét a Nagy Vásárcsarnokban kezdi 9:30-kor, itt egy órán át hallgathat fúziós jazzt és improvizatív zenét a közönség. Ezt követően Újbudát veszi célba az együttes, ugyanis a Savoya Park Auchan áruházában fognak zenélni. A hipermarket kertészeti osztályán 11:30-tól csendülnek fel élőben sajátos dallamok, ritmikai képletek diatonikus hangrendszerekben. A banda kis pihenő után már megy is tovább, hogy budapesti park-koncertet adjon. A turnéállomás nevének összecsengése nem véletlen a főváros legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínével, ugyanakkor a Gorg & Benzol kicsiben gondolkodik, és egy budapesti parkban, nevezetesen a terézvárosi Hunyadi téren fog muzsikálni 15 órától. A koncertsorozat egy talán még illusztrisabb helyszínen zárul: a zenekar Azahriah előtt fog zenélni a Puskás Stadionban. Egészen pontosan a Puskás Stadion parkolójában az utcazene szettjükön fogják szórakoztatni az Azahriah-koncertre igyekvőket.

- A turné további érdekessége, hogy készül róla egy Gorg & Benzol dokumentum film – árulta el a zenekar basszusgitárosa, Kocska Ádám. - A zenekarnak mind a három tagja a már megszokott sárga-lila öltözékében érkezik a helyszínekre. A miniturnén sok improvizáció lesz, és igyekszünk a zenénkkel alkalmazkodni az emberek hangulatához. 

A Gorg & Benzol tavaly robbant be a köztudatba azzal, hogy közel ezer zenekar közül megnyerték az Öröm a Zene tehetségkutató-sorozatot. Ezzel egy időben megjelent Trip to Hatland című nagylemezük, melynek dalaiban rockot, funkot, technot, jazzt és még egy rakás stílust vegyítettek. Idén tavasszal Downtown alsó címmel egy Hip-Hop EP-t adtak ki az NKA Hangfoglaló Program támogatásával.

Az EP négy dala – melyek mindegyike egy érzetet ír körbe vagy egy történetet mesél el - sorrendben az Xdhangulat (A fájdalom szimfóniája), az Általános Beszerzési Cikkek (ABC), az Ez művészet tesám és a Kisbolt. A track-ekhez a trió segítségül hívott néhány szakmabélit, így vendégszerepel a számokban Rhymenastic, Ochie, Nyhill, Gege és Lil Frakk. A Gorg & Benzol szeptemberben egy EDM/Techno, majd decemberben egy fúziós jazz kislemezt dob piacra. 

A zenekar jó pár fesztiválon is fellép a nyár folyamán, köztük a Vénégy Fesztiválon, a Fishing on Orfűn, a Művészetek Völgyében, a Campus Fesztiválon, a Paloznaki Jazz Pikniken és a Fekete Zaj fesztiválon.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 07. 20.
Rövidtávon izgalmas kísérlet, hosszú távon az európai zeneipar rezilienciájának kulcsa lehet a POLYGLOT modellje.
2024. 07. 17.
Follow The Flow-val, DJ OTI (szül. Sebestény Balázs)  telt házas szülinapi bulijával, Classic Festtel és a Budapest Bárral, Truesounds Music boat-tal és pool partyval vár a Plázs ezen a héten! A hét eleji programokra a belépés ingyenes...
2024. 07. 16.
Említsük elsőként Azahriah-t, aki hosszú idő óta az első olyan itthoni fellépő, aki a headliner előtti sávban kapott helyet a Nagyszínpadon. Rendhagyó programmal érkezik Beton Hofi és Margaret Island is...
2024. 07. 08.
A nagyszabású könnyűzenei versenyen fellépést lehet nyerni a Bagossy Brothers Company elé, a KeszthelyFesztre, a Petőfi Rádióba és a Petőfi TV-be,
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink