Pátkai Rozina - "Szeretek komolyan játszani". Bossa novától az avantgárdig

2021. 06. 20.

Amíg mások egy művészi ág egyik stílusába zárkoznak be, Pátkai Rozina otthon érzi magát a zene, performance, videó és más kifejezési eszközök különböző stílusaiban. Ha csak a zenén belül maradunk, nála a mélabús bossa nova összefér a zajos avantgárddal, a magyar alternatív a kortárssal. Az ilyen típusű művészek ma általában a periférián léteznek, Rozina viszont a sok arcával együtt képes ismert és elismert lenni.

Egy portugál költő megzenésített verse a költő hazájában is visszhangot keltett. A bossa nova projektje az Independent Music Awards (USA) több díját is megkapta. Beszélgettünk azokról a pillanatokról, amelyek miatt érdemes élni, az átjárhatóság megteremtéséről, a tenger hullámzásáról, egy holokauszt témájú társasjátékról, arról, hogyan lehet szerelembe esni egy zenei szoftverrel és arról is, miért szeret Rozina komolyan játszani.
Érdemes bőngészni a weboldalát rozinapatkai.com , sok érdekeset találunk.

Hallgasd meg a beszélgetésünket, amely közben Rozina zenéje is szólt, a szerző kommentárjaival:

 

Ajánljuk Rozina zenéjét, veszteségmentes formátumban.

Hallgasd podcastjainkat a kedvenc platformodon!

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 06. 21.
2006 június 21-én, a Zene Ünnepén kinyitotta kapuit a Dalok.hu. Az alábbiakban elmeséljük, hogyan és miért indultunk, milyen volt akkor a világ és mi történt azóta.
2021. 09. 13.
Az Xtra Feszt elnevezésű esemény szeptember 15-19. között  várja a Parktól megszokott széles zenei palettával a látogatókat.
2021. 09. 08.
A hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az underground közeg füstös kiskocsmáiból és klubjaiból az Anna And The Barbies a nagy színpadokra és reflektorok kereszttüzébe kerülve továbbra is önmagát adja, kivétel nélkül mindig és mindenhol.
2021. 09. 06.
Az elmúlt két évben megjelent videókkal lehet nevezni, premiert is időzíthetsz a Szemle idejére. A klipeket évente változó, független zsűri értékeli, közönség-díj is van.
2021. 09. 06.
Szeptember 18-án a VIII. kerület kultikus klubjában, az Aurórában koncertezik az új, "Zene süketeknek" című albumát bemutató Marlboro Man zenekar. Az est vendége az új felállásban bemutatkozó „Görbe Bögre” lesz.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink