Parno Graszt interjú

2007. 11. 13.
Dalok.hu: Próbáltok éppen? Mit hallok a háttérben?
Oláh József: Harmonika, tambura … próbálunk a lemezbemutató koncertre a vendégzenészekkel.
Dalok.hu: Mesélj akkor a koncertről. Úgy tudom, nemzetközi esemény lesz.
OJ: Igen, fellép egy belga DJ is. Franciaországban futottunk össze vele egy fesztiválon. Mi nem tudtuk milyen ismert ember, ő meg szaladgált körülöttünk az öltözőben. Ott volt a Kocani Orkestar (híres makedón rezes banda) is, bejöttek hozzánk, nyomtuk együtt a nótákat, a csávó meg állt ott, vette fel a zenét a telefonjára. Aztán a szállodában folytattuk a zenélést, ő is ott volt, járt a keze-lába. Összehaverkodtunk és megkért minket hogy dolgozza fel a zenénket. Én sem hallottam még, mit csinált, csütörtökön kiderül.
Dalok.hu: Mi érdekeset látunk még a hajón?
OJ: Hát itt ekkora a felhajtás, hogy úgy döntöttünk, felvisszük az egész Paszabot (Parno Graszt szülő falvaja).
Dalok.hu: Nem baj, hogy akkor nem férnek be a pestiek?
OJ: Dehogynem férnek be, kis falu a Paszab, tudod! De komolyra fordítva a szót, visszük a tánccsoportot. Az érdekes, hogy valamikor 2001-ben léptünk fel így utoljára együtt a nagy csapattal, azt hiszem a Szigeten. Képzeld, hogy volt Kisvárdán fesztivál, lement oda a tánccsoport és a 6 éves keresztlányom szólóban énekelt, fiam kísérte gitáron. Komoly, díjakat nyert fellépők voltak ott, ez a hatéves mákszem gyerek meg leénekelt mindenkit! Rá egy hétre hívták a Helénát fellépni egy kisebb helyre, ott meg nem tudta elengedni magát, mintha kicserélték volna. Úgyhogy csütörtökön meglátjuk, ha benne lesz a buliban, megmutatja az énekét is, ha nem, akkor csak táncol.
Dalok.hu: Mi van mostanában veletek? Merre koncerteztek?
OJ: Most lesz a lemezbemutató, aztán játszunk valamikor a Müpában, megyünk Bécsbe egy klubba, ahol sokszor játszottunk és szeretnek minket. Azt várom ettől a lemeztől, hogy újra fellendüljünk Magyarországon, mert valahogy úgy érzem, hogy mostanában itt nem vagyunk annyira a köztudatban, mint mondjuk két éve.
Dalok.hu: Milyen az élet Paszabon mostanában…
OJ: Semmi nem változott kérlek szépen, mindenki szociális segélyen van (nevetés a háttérben).
Dalok.hu: Folytatjátok a mezőgazdasági munkákat?
OJ: Megmondom a frankót - csináljuk, de nem éri meg, mert letettem krumplit, locsoltam egész nyáron, aztán lezsákoltam és megrohadt az egész, mennem kellett krumplit venni. Szerinted megéri így mezőgazdasággal foglalkozni?
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink