P. Box – Maradj a vonalban. A legendás zenekar élő felvétele először digitálisan.

2022. 05. 29.

A főleg vinyl lemezek kiadásával foglakozó Moiras Records adta ki a P. Box 1983-as, Ifjúsági Parkban tartott koncertjének hanganyagát, amelyet most hallhatunk először digitális verzióban, a Dalok.hu terjesztésében.  

P. Box (a Pandora's Box név rövidített alakja) legendás magyar hard rock együttes, amit két ex-P. Mobil-tag, Bencsik Sándor szólógitáros és Cserháti István orgonista alapított 1980-ban. Bencsik és Cserháti mellett az eredeti felálláshoz még Varga Miklós énekes, Szabó István dobos, Sáfár József basszusgitáros tartozott. 1982-ben Varga Miklós elhagyta az együttest és helyére Vikidál Gyula került, aki a korábban feloszlott Dinamit után ekkoriban a Kugli együttesben énekelt.

Most először jelenik meg koncertalbum a korai korszakból, bemutatva, mire volt képes a zenekar a színpadon. A felvételen a zenekar az alábbi felállásban hallható:

Vikidál Gyula – ének
Bencsik Sándor – gitár
Cserháti István – billentyűs hangszerek
Sáfár József – basszusgitár
Szabó István - dob, ütőhangszerek

A Moiras Records főleg vinillemezek kiadásával foglakozó magyar kiadó. A 2005-ös alapítás óta közel ötven kiadvány látott napvilágot. Elsősorban elfelejtett vagy éppen soha közre nem adott értékes, régi felvételek gondozását vállalta fel a kiadó. Néhány ismert név a katalógusból a magyar rock, jazz és folk különböző zenei területeiről: Illés, Kex, Liversing, Omega, Solaris, Szabó Gábor, Mini, Barbaro, Beatrice, P. Box. Műfaji kirándulásként elektronikus tánczenei kísérletet is kiadtak már (Vadmadarak).

Az említett felvételek most digitálisan is megjelennek, a Dalok.hu terjesztésében. ITT töltheted le, ITT pedig eléred az ismert külföldi platformokon.

Ajánljuk a Magyar Nemzet a zenekart és a lemezt bemutató cikkjét.

MEGOSZTÁS

További hírek

2022. 03. 30.
Palya Bea, Krsa (PASO), Kollár-Klemencz László, Volkova, Bognár Szilvia, Varga Veronika (Babra), Takáts Eszter és Veni megosztják viszonyukat a gondviseléssel.
2022. 05. 29.
A Budapest Vinyl kiadásában, a Dalok.hu terjesztésében jelent meg az egyik legizgalmasabb mai rockzenekar új albuma. Inkább rapmetálnak nevezhetnénk, de szerencsére ebből a skatulyából is kiléptek.
2022. 05. 23.
Egy hónap van már csak hátra és a fesztiválozó közönség a soproni Lővérek felé indul, ahol a hosszúnak tűnő két év szünet után ismét startol a Telekom VOLT Fesztivál világsztárokkal és a hazai zenei élet krémjével.
2022. 05. 17.
A masszív hazai rajongói bázis, azaz a Black Veil Brides Army legnagyobb örömére közel másfél évtizedes fennállása óta idén első alkalommal Magyarországon koncertezik a csapat, június 1-én, a Budapest Parkban!
2022. 05. 15.
A 2000-es évek egyik legsikeresebb hazai produkciója, a NOX - 13 év csend után - november 27-én, a Papp László Sportarénában egy hatalmas koncerttel lép újra a közönség elé és ünnepli meg alakulásának 20. évfordulóját.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink