Őrületesen sűrű és színes - Chillum Trió új lemeze

2023. 07. 24.

Kíváló nyári muzsika az autóba Balaton felé menet.

Az általunk terjesztett albumot a Budabeats adta ki, az egyik legrégebbi és legkomolyabb magyar elektronikus zenei kiadó. Itt találod videóriportunkat velük:

 

Alább a kiadó mesél a napokban megjelent lemezről:

Tavaly nyáron fogalmazódott meg a gondolat, hogy az addigra már évek óta érlelt Chillum Trio live act anyagát érdemes lenne lemezen, album formátumban is megjelentetni. A koncepció az volt, hogy próbáljuk meg minél pontosabban visszaadni az élőzések élményét, ezért egy félig-meddig mix album született, amin a hét szám külön-külön is működik, de a hatás a lemezt folyamatában hallgatva az igazi. A Random Rituals zenei világa a Chillum Trio korábbi anyagaihoz hasonlóan őrületesen sűrű és színes, a kortárs elektronika, a világzene és a klubzene egzotikus keveréke, de mégis van egy egységes karaktere, ami annak köszönhető, hogy egy évek alatt folyamatosan fejlődő live set-ből nőtte ki magát. Műfajilag alacsony tempós, organikus sivatagi house-ok, trópusi acidok, mély dubok, hipnotikus törzsi lüktetés és pszichedelikus epizódok jellemzik. Ahogy a stílusok, úgy a korszakok és kultúrák is keverednek: a 70-es évek jazz-funk-jától a 90-es évek tribal trance-én át a modern deephouse-ig, Perutól Pakisztánig, Szudántól Szenegálig, utazunk a kihangosított térben és időben.

Szekeres Géza, a Chillum Trio szíve és lelke a következőképpen foglalta össze a lemez esszenciáját:

„A Random Rituals nekem azt a paradoxont jeleníti meg, hogy a feltöltődések egyszerre lehetnek tervezettek és ad-hoc szerűek. A rítusokra jellemző egy kiszámítható forgatókönyv, de érhet a hatás váratlanul is, úgy, hogy kotta nélkül pörögnek az események. Nem te sétálsz a rituáléba, hanem ő jön hozzád, ugyanúgy megteremtve azt az állapotot, ami feltölt.”

Az albumot ITT töltheted le, ITT pedig eléred az ismert streaming platformokon. A kiadótól beszerezheted vinylen is. 

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 02.
Válogatás albummal ünnepli 15. születésnapját a kiadó. Kínálatuk az a ritka eset, amikor az igényes és a hallgatható, mindenki számára befogadható zene egy és ugyanaz.
2023. 11. 16.
A jubileumi koncert a Magyar Nemzeti Múzeumban lesz megtartva december 8-án. Közreműködik: Petrás Mária, Balogh Kálmán, Farkas Zoltán Batyu – Tóth Ildikó Fecske.
2023. 11. 14.
Bakelit formájában jelent meg a Belmondo legújabb zenei anyaga, „Királyok kutyái” címmel, amelyen az utóbbi 2-3 év Czutor szerzeményei és négy vadonatúj dal hallható.
2023. 11. 13.
Ferenczi György, Mark & Jason (Mörk), Ágoston Béla (Zuboly), Ripoff Raskolnikov, Szabó Tamás, Szekeres X Barbaró, Pribojszki Mátyás + Takáts Eszter egy exklúzív koncerten. Megisméthetetlen élmény lesz!
2023. 11. 13.
Egy 1993-ban rögzített koncertet hallgathatunk meg most, ahol Török Ádám mellett Papp Gyula, Tátrai Tibor, Závodi János, Németh Alajos, Kunu László, Németh „Nemecsek” Tamás és Balogh „Szivacs” Jenő álltak a színpadon.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink