Őrületesen sűrű és színes - Chillum Trió új lemeze

2023. 07. 24.

Kíváló nyári muzsika az autóba Balaton felé menet.

Az általunk terjesztett albumot a Budabeats adta ki, az egyik legrégebbi és legkomolyabb magyar elektronikus zenei kiadó. Itt találod videóriportunkat velük:

 

Alább a kiadó mesél a napokban megjelent lemezről:

Tavaly nyáron fogalmazódott meg a gondolat, hogy az addigra már évek óta érlelt Chillum Trio live act anyagát érdemes lenne lemezen, album formátumban is megjelentetni. A koncepció az volt, hogy próbáljuk meg minél pontosabban visszaadni az élőzések élményét, ezért egy félig-meddig mix album született, amin a hét szám külön-külön is működik, de a hatás a lemezt folyamatában hallgatva az igazi. A Random Rituals zenei világa a Chillum Trio korábbi anyagaihoz hasonlóan őrületesen sűrű és színes, a kortárs elektronika, a világzene és a klubzene egzotikus keveréke, de mégis van egy egységes karaktere, ami annak köszönhető, hogy egy évek alatt folyamatosan fejlődő live set-ből nőtte ki magát. Műfajilag alacsony tempós, organikus sivatagi house-ok, trópusi acidok, mély dubok, hipnotikus törzsi lüktetés és pszichedelikus epizódok jellemzik. Ahogy a stílusok, úgy a korszakok és kultúrák is keverednek: a 70-es évek jazz-funk-jától a 90-es évek tribal trance-én át a modern deephouse-ig, Perutól Pakisztánig, Szudántól Szenegálig, utazunk a kihangosított térben és időben.

Szekeres Géza, a Chillum Trio szíve és lelke a következőképpen foglalta össze a lemez esszenciáját:

„A Random Rituals nekem azt a paradoxont jeleníti meg, hogy a feltöltődések egyszerre lehetnek tervezettek és ad-hoc szerűek. A rítusokra jellemző egy kiszámítható forgatókönyv, de érhet a hatás váratlanul is, úgy, hogy kotta nélkül pörögnek az események. Nem te sétálsz a rituáléba, hanem ő jön hozzád, ugyanúgy megteremtve azt az állapotot, ami feltölt.”

Az albumot ITT töltheted le, ITT pedig eléred az ismert streaming platformokon. A kiadótól beszerezheted vinylen is. 

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 06. 11.
Krisztián az elmúlt években amolyan sztárproducerré nőtte ki magát, számos esetben nagy szerepe volt akkoriban ismeretlen, de mára népszerűvé váló hazai előadók pályafutásának a felívelésében...
2024. 06. 08.
430 éve hunyt el Balassi Bálint. Tiszteletére Csörsz Rumen István zenetanár és kutató egy hat órás énekelt vers összkiadást készített.
2024. 06. 06.
A Cimbiózis Trió és a Concerto Budapest égisze alatt működö Ligeti Ensemble közös lemeze, a Responses to Ligeti megkapta a Citizen Jazz ÉLU. Az album kiadója a BMC.
2024. 05. 27.
„Az ’Üvegvilág’ című kislemezem az eddigi életem átfogója. Igyekeztem belecsempészni olyan elemeket, amelyek örök életemre elkísérnek..."
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink